Antena 3 CNN Externe Valul de frig siberian face prăpăd în toată Europa. 24 de persoane au murit îngheţate

Valul de frig siberian face prăpăd în toată Europa. 24 de persoane au murit îngheţate

Valul de frig siberian face prăpăd în toată Europa. 24 de persoane au murit îngheţate
10 Dec 2012   •   13:12

11 persoane şi-au pierdut viaţa în Elveţia, duminică seara, după ce au fost surprinse şi îngropate de o avalanşă puternică. Alţi doi turişti au scăpat cu viaţă, dar au suferit leziuni severe.

În Croaţia au murit patru persoane, două în Serbia, iar şapte alte persoane au murit îngheţate în Cehia. Victimele erau persoane fără adăpost.

Muntenegru nu a mai înregistrat un asemenea strat de zăpadă în ultimii 60 de ani. Ninsoarea şi viscolul puternic au închis capitala ţării, Podgorica. De asemenea, aeroporturile din ţară sunt închise.
Dunărea este pe mai multe porţiuni îngheţată.

Vremea rea a lăsat mai multe regiuni din Germania fără curent electric.

În Italia, culturi întregi de legume şi fructe au fost distruse total de valul de frig. Fermierii au declarat compromise peste 100 de tone din producţie.

Căderile masive de zăpadă au paralizat traficul aerian şi feroviar din Olanda, Belgia şi nordul Franţei. Multe aeroporturi din Marea Britanie au fost nevoite să-şi suspende activitatea din aceeaşi cauză.
KLM şi Air France au anulat câteva zboruri pe ruta Paris - Amsterdam.

Vremea va fi din ce în ce mai rece, săptămâna aceasta, în regiunile balcanice, temperaturile fiind aşteptate să scadă pâna la -20 de grade Celsius.

×
Subiecte în articol: Serbia Cehia Muntenegru
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close