Antena 3 CNN Externe Vasul rusesc dispărut în Marea Ohotsk, găsit scufundat de scafandrii ruşi

Vasul rusesc dispărut în Marea Ohotsk, găsit scufundat de scafandrii ruşi

Vasul rusesc dispărut în Marea Ohotsk, găsit scufundat de scafandrii ruşi
de M.T.    |    07 Noi 2012   •   13:04

Vasul rusesc dispărut în Marea Ohotsk la sfârşitul lunii octombrie şi care transporta 700 de tone de minereu de aur a fost găsit scufundat de scafandrii militari, a anunţat miercuri Ministerul Transporturilor din Rusia, citat de Reuters.

Cargobotul Amurskaya, construit în 1972, avea un echipaj format din 9 membri, însă echipa de salvare nu a descoprit niciun cadavru în ruinele navei.

Nava a fost angajată de compania Polymetal International Plc să transporte cele 700 de tone de minereu de aur de la un depozit la altul, unde urmau să fie procesate, însă a dispărut după ce a trimis semnale de urgenţă, în timp ce naviga între oraşul de coastă Neran şi Insula Feklistov.

Valoarea mărfii transportate de Amurskaya a fost estimată la 230.000 de dolari.

„Scafandrii au investigat obiectul scufundat, iar acesta s-a dovedit a fi cargobotul Amurskaya. Intenţionăm să continuăm operaţiunea de pătrundere în interiorul navei”, se arată în comunicatul Ministerului Transporturilor

Vasul naufragiat a fost descoperit pe fundul mării la o adâncime de 25 de metri, prima părere a experiţilor fiind că nava s-a scufundat în timp ce încărcătura era mutată dintr-o parte în alta.

În comunicatul ministerului se arată că lipsa oricărui cadavru şi a bărcilor de salvare confirmă faptul că echipajul a încercat o evacuare de urgenţă, înainte de scufundarea cargobotului.

×
Subiecte în articol: scafandri Rusia
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close