Antena 3 CNN Externe Viktor Bout va fi transferat într-o închisoare pentru terorişti din Illinois

Viktor Bout va fi transferat într-o închisoare pentru terorişti din Illinois

Viktor Bout va fi transferat într-o închisoare pentru terorişti din Illinois
08 Iun 2012   •   14:03

Viktor Bout, traficantul de arme rus, care a fost condamnat la 25 de ani de închisoare în Statele Unite, îşi va ispăşi pedeapasa într-un penitenciar de securitate medie, rezervat teroriştilor, din statul Illinois.

Bout a fost găsit vinovat pentru că plănuia uciderea unor cetăţeni americani şi pentru vânzarea de armament către militanţii columbieni din FARC (Forţa Armată a Revoluţionarilor Columbieni).

Avocaţii rusului nu vor contesta această decizie, fiind oarecum mulţumiţi de sentinţă, având în vedere că ei se temeau că autorităţile americane, îl vor plasa pe clientul lor în penitenciarul de securitate maximă Florence, din Colorado, relatează publicaţia Kommersant.

Cu toate acestea, Viktor Bout va fi închis într-un corp special al centrului de detenţie, CMU (Unitatea de Management al Comunicării). Cei care sunt aduşi aici au un regim dur şi restricţii foarte severe.
Ei au dreptul la o singură convorbire telefonică săptămânală, care să nu depăşească 15 minute şi doar rudele apropiate îi pot vizita. "Vorbitorul" are pereţi din sticlă, iar cei aflaţi în interior trebuie să vorbească doar în limba engleză.

Printre cei aflaţi aici, în spatele gratiilor, sunt membrii Al-Qaeda, transferaţi de la Guantanamo şi teroriştii somalezi Al-Shabaab.

Bout a fost judecat de către un tribunal din New York, după ce agenţi americani sub acoperire l-au arestat, în urma unei acţiuni fulger.

Eric Holder, Procurorul General al Statelor Unite, a declarat că nu exclude o eventuală extrădare a lui Bout în Rusia, dacă autorităţile de la Moscova vor face o cerere în acest sens.

×
Subiecte în articol: al-Qaeda FARC Moscova
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close