Antena 3 CNN Externe "Vor fugi la munţi şi la stânci". Cât cheltuie miliardarii lumii pentru o "fortăreaţă" care să îi adăpostească în timpul sfârşitului

"Vor fugi la munţi şi la stânci". Cât cheltuie miliardarii lumii pentru o "fortăreaţă" care să îi adăpostească în timpul sfârşitului

"Vor fugi la munţi şi la stânci". Cât cheltuie miliardarii lumii pentru o "fortăreaţă" care să îi adăpostească în timpul sfârşitului
Sursa foto: foto: Daily Mail
11 Apr 2012   •   12:36

Atunci când cumperi o casă ai sentimentul că vei plăti pentru ea până se va termina lumea.

Ei bine, constructorii vin cu ofertă pe care nu o poţi refuza.. un apartament de lux, cu piscină, cinematograf şi bibliotecă. Şi încă ceva.. cu o garanţie că această clădire va rezista şi sfârşitului lumii. Oare?

Până acum, patru cumpărători au cheltuit 7 milioane de dolari pentru acest "paradis" unde vor fugi atunci când sfârşitul va fi aproape.



Construită pentru a rezista la o explozie atomică, clădirea are ziduri de beton groase de 9 metri. Pentru moment, scări metalice se întind în jos pentru a conecta etajele subterane, dar un lift le va înlocui mai târziu. Armătura este făcută din oţel beton, ceea ce o face mai rezistentă la cutremure.

De asemenea există un spaţiu unde poate fi crescut peşte şi legume pentru 70 de oameni, atâta timp cât aceştia vor avea nevoie să rămână în interior, şi de asemenea spaţiu pentru depozitarea alimentelor uscate care să le ajungă timp de 5 ani.



Totodată, va exista un centru medical şi o şcoală, sisteme complexe de susţinere a vieţii şi de furnizare a energiei convenţionale şi eoliene.

Gigantice rezervoare subterane de apă vor păstra apă pre-filtrată prin carbon şi nisip. Şi desigur, un sistem elaborat de alarmă va ţine hoardele de hoţi departe.

Liftul va funcţiona numai pe baza amprentelor proprietarilor. Camerele de supraveghere vor monitoriza un gard de sârmă ghimpată, iar posibilii intruşi vor primi o mulţime de avertizări.



Ecrane electronice vor servi drept ferestre, oferind imagini din Paris, New York, de pe plajă, din pădure sau orice doreşti să vezi.

Apartamentele vor fi dotate cu aparatură de ultimă generaţie, bucătărie, zonă de luat masa şi două camere de locuit, precizează Daily Mail.

×
Subiecte în articol: constructie sfarsitul lumii
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Rezultate LOTO 6/49, Joker, 5/40, Noroc, duminică, 16 iunie 2024
x close