Antena 3 CNN High Tech Creierul omului care a revoluţionat fizica poate fi examinat pe iPad

Creierul omului care a revoluţionat fizica poate fi examinat pe iPad

Creierul omului care a revoluţionat fizica poate fi examinat pe iPad
Sursa foto: Foto: YouTube
26 Sep 2012   •   13:49

Mai multe eşantioane prelevate din creierul lui Einstein pot fi examinate de doritori, ca la microscop, prin intermediul unei noi aplicaţii iPad, relatează AFP.

Autopsia părintelui fizicii moderne a fost efectuată de medicul Thomas Harvey la spitalul din oraşul Princeton, în New Jersey, pe 18 aprilie 1955, la puţin timp după decesul lui Albert Einstein.

Doctorul american a extras creierul lui Einstein, l-a segmentat în circa 170 de bucăţi din care a tăiat numeroase eşantioane ce puteau fi studiate la microscop.



Lamelele cu ţesut cerebral au fost colorate pentru a pune în evidenţă structura celulară şi ţesuturile nervoase conductoare.

Moştenitorii doctorului Harvey au donat această colecţie de lamele cu creierul lui Einstein Muzeului Naţional pentru Sănătate şi Medicină din Chicago, în 2010.



În primăvara acestui an, instituţia a obţinut fonduri private pentru a digitaliza această colecţie, care este de acum accesibilă pe iPad.

Banii obţinuţi din comercializarea acelei aplicaţii vor fi donaţi muzeului şi diviziei de medicină din cadrul Departamentului american al Apărării.

 

×
Subiecte în articol: Albert Einstein
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close