Antena 3 CNN High Tech Jocul video Metal Gear ar putea deveni film artistic la 25 de ani de la lansare

Jocul video Metal Gear ar putea deveni film artistic la 25 de ani de la lansare

Jocul video Metal Gear ar putea deveni film artistic la 25 de ani de la lansare
Sursa foto: Foto: metalarcade.net
de N.B.    |    30 Aug 2012   •   11:42

Metal Gear va face saltul de pe ecranele computerelor pe marile ecrane din lume, au anunţat reprezentanţii Konami la evenimentul de aniversare a 25 de ani de Metal Gear, relatează IGN.

Filmul artistic Metal Gear va fi realizat în colaborare cu Columbia Pictures şi va fi produs de Avi Arad, responsabil cu producţia unor alte adaptări de succes ale benzilor desenate pe marile ecrane, ca X-Men, Iron Man sau The Amazing Spider-Man.

"Mulţi ani m-am străduit să aduc benzile desenate în cinematografe, iar jocurile video sunt benzile desenate ale zilelor noastre", a spus Arad.

Lansat în anul 1987, jocul Metal Gear creat de Hideo Kojima este unul dintre cele mai de succes jocuri de acţiune şi strategie. După primele două versiuni, Metal Gear (1987) şi Metal Gear 2: Solid Snake (1990), producătorii au aşteptat până în 1998 pentru a lansa o nouă ediţie a jocului, însă Metal Gear Solid a fost un succes mondial şi a confirmat puterea jocului şi a poveştii MG, făcând din Solid Snake, personajul principal, unul dintre cele mai îndrăgite caractere dintr-un joc video al tuturor timpurilor.

În cei 25 de ani de existenţă, Metal Gear a apărut în 23 de ediţii şi versiuni. Poveştile şi clipurile de animaţie din timpul jocurilor au inspirat mulţi oameni să încerce să construiască o poveste video cu ajutorul imaginilor şi sunetelor din joc, însă aceasta este prima dată când producătorii Metal Gear şi-au anunţat intenţia unui film artistic.

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close