Antena 3 CNN High Tech (P) Evolio Neos, un smarphone revolutionar prin performante si pret

(P) Evolio Neos, un smarphone revolutionar prin performante si pret

(P) Evolio Neos, un smarphone revolutionar prin performante si pret
24 Dec 2014   •   10:30

In ultimii ani smarphone-urile Android au devenit tot mai performante si tot mai ieftine, ajungand la o cota de piata globala de 75% si de 87% in Romania, conform ultimului studiu GFK din Noiemebrie 2014.

In prezent, chiar si telefoanele cu preturi mici, depana in 500 de lei au inceput sa aiba performante multumitoare. In aceasta categorie se inscriu smartphone-uri, cu procesoare quad-core, 1 Gb de RAM si Android 4.4 (Kit-Kat) la care experienta de utiliziare a devenit una foarte buna.

Acesta este si cazul celui mai recent lansat smartphone de la Evolio, Neos, care are un design placut si elegant, cu o grosime de doar 7,9 mm, greutate de doar 115 grame si un display IPS de 4,5 inch cu rezolutie buna si culori vibrante. Designul si cum se simte in mana sunt peste categoria de pret din care face parte si reprezinta o surpriza foarte placuta pentru orice utilizator.

Noul smartphone Neos este Dual SIM: folosește SIM normal, dar și un microSIM, ceea ce este un mare avantaj la manevrarea cartelelor operatorilor.

Neos are un ecran IPS, OGS Full Lamination de 4,5” cu rezolutie de 540×960 pixeli, ceea ce inseamna ca nu prea ai ce sa-i reprosezi: culori vii, contrast si luminozitate buna si reactie prompta la atingere. Desigur, exista multe persoane care ar prefera un telefon cu un ecran mai mare, de 5 – 5,5 inch, insa, la aceasta marime, Neos incape usor in buzunar iar manevrarea cu o singura mana este mult mai usoara.
Neos are o camera principala de 8 megapixeli, cu autofocus, care se descurca onorabil, in orice caz peste categoria sa, iar flash-ul LED suplineste cu succes lipsa luminii.

Meniul camerei e unul simplu, gasesti usor functiile principale, are cateva scene presetate cum ar fi: Auto, Action, Night, Landscape, Portrait, Beach, Snow, Fireworks, iar langa butonul de declansare, dand click pe iconul de aparat foto poti selecta foto panoramic, sau filmare, Neos filmeaza HD (720p).

Neos vine cu un procesor quad-core pe arhitectura ARM Cortex-A7, tactat la 1,2 GHz alaturi de un GPU Broadcom ajutat de 1 Gb de RAM si 8 Gb spatiu pentru aplicatii/fisiere. Pe intelesul celor care nu au foarte multe cunostinte tehnice, telefonul permite folosirea mai multor aplicatii simultan, fara intreruperi, navigare web, retele de socializare, sau jocuri. Sistemul de operare e Android 4.4 Kit Kat, cu posibilitate de upgrade la Lollipop (Android 5.0).

Telefonul exceleaza la capitolul localizare geografica GPS fiind echipat cu un sistem dual (GPS+GLONASS) care ofera o rapiditate si precizie fara precedent intr-un smartphone de buget.

Autonomia smartphone-ului Neos este foarte buna, bateria de 2.000 mAh-eri fiind suficienta pentru o zi intreaga de utilizare intensa, cu datele permanent pornite, multa localizare GPS si foarte mult Facebook si alte retele de socilizare. Pentru un utilizator obisnuit autonomia telefonului este de aproximativ 2 - 3 zile.

Evolio Neos este cel mai bun smartphone in gama sa de pret fiind ideal pentru socializare pe Facebook, navigare pe internet, aplicatii sau jocuri Android dar si pentru a afla cum poti ajunge cel mai rapid la destinatia dorita avand localizare rapida si precisa.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close