Antena 3 CNN Life Știinţă "Sunt interese prea mari, pe care omul de rând nu le înţelege". Guvernele lumii, CUMPĂRATE de magnaţi

"Sunt interese prea mari, pe care omul de rând nu le înţelege". Guvernele lumii, CUMPĂRATE de magnaţi

"Sunt interese prea mari, pe care omul de rând nu le înţelege". Guvernele lumii, CUMPĂRATE de magnaţi
de O.P.    |    21 Mai 2013   •   12:37

Puterea este a celor care au în spatele lor mulţi bani, iar guvernele lumii au început să se închine în faţa lor. Companiile petroliere "cumpără" rând pe rând conducătorii marelor state, iar acest lucru va avea un efect devastator asupra planetei noastre, este de părere profesorul James Hansen, respectat om de ştiinţă care studiază clima planetei.

Cercetătorul arată cu degetul spre guvernul canadian care se comportă precum un agent de vânzări pentru industria nisipurilor bituminoase, insistând ca ţările din Europa să accepte petrolul său „murdar”.

"Petrolul din nisipurile bituminoase este o adevărată mină de aur pentru un număr mic de persoane care obţine un profit foarte mare din acest produs”, a spus Hansen pentru cotidianul britanic The Guardian.

"Nu are sens însă pentru celelalte persoane de pe planetă. Ne apropiem de un nivel îngrijorător al carbonului în atmosferă, iar dacă mai adăugăm şi combustibilii fosili neconvenţionali, ce produc o cantitate uriaşă de dioxid de carbon, atunci problema climei devine de nerezolvat”, explică expertul.


×
Subiecte în articol: clima
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close