Antena 3 CNN Actualitate Cultură Muzeul "Grigore Antipa", închis până în 2010 pentru lucrări de restaurare şi modernizare

Muzeul "Grigore Antipa", închis până în 2010 pentru lucrări de restaurare şi modernizare

Muzeul "Grigore Antipa", închis până în 2010 pentru lucrări de restaurare şi modernizare
07 Ian 2009   •   19:35

Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" a fost închis pentru efectuarea unor lucrări de consolidare şi restaurare a clădirii, dar şi pentru modernizarea expoziţiei permanente. Muzeul va fi redeschis în ianuarie 2010, au declarat pentru Mediafax reprezentanţi ai instituţiei. Instituţia are de gând să ralizeze o "revoluţionare a expunerii permanente", dar şi constituirea unor spaţii de relaxare şi divertisment pentru ca "o familie să îşi poată petrece o întreagă zi la Muzeul Antipa fără a se plictisi", potrivit Aurorei Stănescu, şefa secţiei Relaţii publice, marketing cultural şi programe educaţionale din cadrul muzeului.
Ministerul Culturii a alocat suma de 600.000 de euro, a precizat Stănescu, pentru lucrările de proiectare ale noilor expoziţii permanente. Lucrările vor fi finanţate integral de minister.
Virgil Niţulescu, secretarul general al Ministerului Culturii, a declarat, pe 10 noiembrie 2008, la Conferinţa Europeană a Muzeelor de Istorie Naturală, găzduită de Muzeul Antipa, că ministerul va aloca suma de 14 milioane de euro pentru modernizarea expoziţiei permanente.
De asemenea, vor fi efectuate lucrări în privinţa consolidării, restaurării şi îmbunătăţirii funcţionalităţii clădirii, în valoare de circa 600.000 de euro, prin Unitatea de Management a Proiectului (UMP), instituţie din cadrul Ministerului Culturii. Reabilitarea sediului Muzeului Antipa este inclusă în programul "Reabilitarea Monumentelor Istorice din România", desfăşurat de UMP şi finanţat printr-un împrumut de circa 200 de milioane de euro, acordat Guvernului României de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE).
Aurora Stănescu a mai precizat că Muzeul Antipa îşi va continua activitatea anul acesta, prin programe educaţionale, în şcoli şi în alte instituţii. Cei care doresc să viziteze muzeul în 2009 o pot face printr-un tur virtual, care va fi, probabil, disponibil pe site-ul instituţiei, în trei săptămâni.
Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close