Antena 3 CNN Timp liber Fun Bancul dulce-amar care redă cu fidelitate ce s-a întâmplat cu banii României

Bancul dulce-amar care redă cu fidelitate ce s-a întâmplat cu banii României

Bancul dulce-amar care redă cu fidelitate ce s-a întâmplat cu banii României
de O.P.    |    22 Feb 2012   •   13:43

"La un moment dat, Bula ajunge intr-o mare criza de bani. Se gândi să meargă la vecinul lui evreu Itic, şi să-i ceară 2 lei, ca împrumut până la primavară. Itic il asculta atent, apoi ii zise:

-Bine, iti dau 2 lei imprumut pana la primavara, dar imi lasi toporul ca zalog, si la primavara imi dai 4 lei inapoi, altfel nu ne invoim. E bine? Mai de voie mai de nevoie, intr-un final Bula se invoi. Lasa toporul ca zalog, luase banii, si da sa plece Insa Itic il striga: -Bai Bula! Ia fi atent la mine, la ce m-am gandit.

La primavara stiu ca o sa-ti fie greu sa-mi dai inapoi cei 4 lei, intrucat iarna e lunga si grea,asa ca stii ce? Ia da tu acum 2 lei inapoi, si la primavara iti mai ramane de dat decat 2 lei, ce zici, o sa-ti fie mai usor? Bula se gandi putin, si recunoscu in sinea lui,ca Itic are dreptate, si ca uite e un vecin adevarat,asa ca se invoi, ii dete inapoi cei 2 lei, si pleca acasa, ceva mai usurat. Insa pe drum tot calcula: -Hmmm! Bani nu am, topor nu am, insa m-am ales cu o datorie de 2 lei, si totusi nu a fost nimic in neregula..."

MORALA: Acelasi Itic ne dadu si noua Romaniei imprumut de atatea ori, numai ca acum se numeste FMI.

Multumim utilizatorului nostru Stefan Constantin Selaru care ne-a trimis acest banc pe adresa de mail [email protected]



×
Subiecte în articol: bancuri FMI imprumuturi dobanzi
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close