Antena 3 CNN Externe Un român l-a atacat cu ouă pe preşedintele Germaniei

Un român l-a atacat cu ouă pe preşedintele Germaniei

Un român l-a atacat cu ouă pe preşedintele Germaniei
Sursa foto: Foto: bild.de
15 Apr 2011   •   09:35

Preşedintele Germaniei, Christian Wulff, a trecut recent printr-un incident neplăcut. Liderul german a fost atacat cu ouă, în faţa primăriei oraşului Wiesbaden. Potrivit Bild.de, atacatorul este un român în vârstă de 48 de ani.

Românul, identificat drept Adrian V. de presa germană, a început să arunce ouă spre preşedintele german, dar şi spre crestin-democratul Volker Bouffier, ministrul landului Hesse.

Agenţii de pază au încercat să-i protejeze pe oficialii germani, însă ouăle aruncate de român şi-au atins ţinta. Autorităţile l-au imobilizat pe atacator care, ulterior, a fost arestat. 

Românul nu este la primul incident de acest fel. Tot el i-a atacat şi pe foştii preşedinţi germani Horst Koehler şi Johannes Rau. Atunci, bărbatul voia să le ceară liderilor ajutorul în nişte procese. Se pare că acesta este şi motivul gestului de-acum.

La scurt timp după atac, Wulff a apărut cu haine noi şi a făcut poze cu participanţii la eveniment. “Vreau să fiu în contact cu oamenii în permanenţă, iar asta prespune ca, uneori, să fiu atacat cu ouă”, a glumit liderul german.

 


×
Subiecte în articol: Germania presedinte atac oua
Parteneri
Drogurile - bomboane cu care traficanții vânează copiii
x close