Antena 3 CNN Actualitate Media Militarul - protestatar din Piaţa Universităţii: Nu regret nimic. Sufleteşte şi moral am făcut ceea ce am simţit, pentru oamenii simpli

Militarul - protestatar din Piaţa Universităţii: Nu regret nimic. Sufleteşte şi moral am făcut ceea ce am simţit, pentru oamenii simpli

Militarul - protestatar din Piaţa Universităţii: Nu regret nimic. Sufleteşte şi moral am făcut ceea ce am simţit, pentru oamenii simpli
Sursa foto: Foto: VideoNews
16 Feb 2012   •   00:00

Ofiţerul Alexandru Gheorghe, cunoscut pentru protestul său din Piaţa Universităţii, în urma căruia a fost, miercuri, trecut în rezervă, a explicat, în exclusivitate, la Antena 3,  cum a fost sancţionat de către Consiliul de judecată.

Invitat la emisiunea "Sinteza Zilei", locotenentul a vorbit fără regrete despre faptul că a participat la protestele din Piaţa Universităţii şi a fost alături de oamenii care au ieşi în stradă pentru a-şi striga nemulţumirile.

Ofiţerul a declarat că a fost găsit vinovat de către Consiliul de judecată în toate cele patru capete de acuzare.

„Cele patru capete de acuzare au fost: primul, pe care l-am şi recunoscut personal - părăsirea postului, plecare de la Sibiu către Bucureşti, fără permisiune, al doilea - participarea la un miting sau demonstraţie cu caracter politico-sindical [...], al treilea - purtarea uniformei militare în timpul unui miting sau unei demonstraţii, iar cel de-al patrulea - nepăstrarea echidistanţei politiceîn declaraţiile date presei în timpul emisiunii dumneavoastră şi ulterior“, a enumerat Alexandru Gheorghe acuzaţiile care i s-au adus.

 


Întrebat de Mihai Gâdea dacă regretă gestul pe care l-a făcut în Piaţa Universităţii şi dacă l-ar mai repeta, locotenentul Alexandru Gheorghe a răspuns că nu regretă nimic şi ar mai face acest gest.

"Sufleteşte şi moral am făcut ceea ce am simţit că trebuie să fac pentru oamenii simpli cărora m-am adresat", a adăugat ofiţerul. Reacţia publicului a fost aceea de a-l aplauda.

 


General Ion Panaitescu, care este şi avocat, îi ia apărarea locotenentului Alexandru Gheorghe. Acesta îl consideră nevinovat pe tânărul care a protesta în Piaţa Universităţii, alături de oamenii de acolo. Mai mult decât atât, avocatul Panaitescu consideră ilegală decizia dată de Consiliul de judecată care l-a judecat pe locotenentul Alexandru Gheorghe.

Vezi mai jos cum îşi justifică afirmaţia avocatul ofiţerului Alexandru Gheorghe

 




×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close