Antena 3 CNN Actualitate Media Wesley Clark: Cred că voi putea atrage investitori şi voi stimula creşterea economică a României

Wesley Clark: Cred că voi putea atrage investitori şi voi stimula creşterea economică a României

Wesley Clark: Cred că voi putea atrage investitori şi voi stimula creşterea economică a României
Sursa foto: Foto: Antena 3
de S.T.    |    05 Iul 2012   •   22:27

Generalul american Wesley Clark, consilierul onorific al premierul Victor Ponta, a fost invitatul lui Mihai Gâdea, joi seară, la "Sinteza Zilei".

Acesta a declarat că sosirea sa în România nu are legătură cu situaţia politică.

"România este o ţară foarte bogată, are un potenţial uriaş. Eu lucrez în afaceri astăzi, m-am retras din armată acum 12 ani, lucrez în sectorul bancar, în sectorul energetic, în sectorul mineralelor şi în sectorul combustibililor biologici. Acestea sunt domeniile care prezintă cel mai mare potenţial pentru dezvoltarea economică a României. Cred că pot să vin cu o experienţă importantă pentru aceste domenii, cred că voi putea atrage investitori şi voi stimula creşterea economică a României. Ar putea fi unul din cele mai bogate state din Europa, având în vedere resursele naturale bogate şi geografia României", a spus Clark, joi, la Antena 3.

Premierul Victor Ponta consideră că Wesley Clark este un extraordinar economist, acesta fiind implicat la nivelul cel mai înalt în ceea ce înseamnă strategii economice.

"Sunt foarte mândru şi îi sunt foarte recunoscător lui Wesley Clark că a acceptat să-mi fie consilier onorific. Specific că nu este plătit pentru activitatea domniei sale", a spus Victor Ponta.

Wesley Clark a fost comandant NATO şi candidat la alegerile pentru Casa Albă, din 2004. Acesta a condus campania din 1999 a NATO de bombardare a obiectivelor sârbeşti din Kosovo şi a fost unul dintre primii critici ai războiului SUA din Irak.

Generalul Wesley Clark îl va consilia pe Ponta în domenii strategice, de securitate şi în domeniul economic.



VEZI AICI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII "Sinteza Zilei" DE LA ANTENA 3

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei premier Victor Ponta
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close