Antena 3 CNN Show Showbiz Legea anti-paparazzi: Halle Berry şi Jennifer Garner, împotriva hărţuirii copiilor vedetelor din showbiz

Legea anti-paparazzi: Halle Berry şi Jennifer Garner, împotriva hărţuirii copiilor vedetelor din showbiz

Legea anti-paparazzi: Halle Berry şi Jennifer Garner, împotriva hărţuirii copiilor vedetelor din showbiz
14 Aug 2013   •   11:18

Actriţele americane Halle Berry şi Jennifer Garner au depus mărturie, marţi, în faţa comisiei legislative a statului California, pentru a susţine un text de lege care limitează drepturile paparazzilor de a-i fotografia pe copiii vedetelor din showbiz, a raportat presa locală, citată de AFP.
   
Proiectul de lege, propus de un senator democrat, include în definiţia termenului de "hărţuire" şi fotografierea şi înregistrarea video a minorilor, realizate fără acordul părinţilor acestora - un text care îi vizează în mod direct pe paparazzi.
   
"Nu suntem nişte vedete plângăcioase. Suntem mame care încearcă să îşi protejeze copiii", a declarat Halle Berry, citată de postul de televiziune local KTLA.
   
"Vă cer să acordaţi atenţie acestui subiect în calitate de părinţi", a spus, la rândul ei, actriţa Jennifer Garner, soţia actorului Ben Affleck, în faţa membrilor acelei comisii. "Aţi proceda altfel pentru copiii voştri?", a adăugat ea.
   
Presa americană şi paparazzi au criticat vehement acest proiect de lege, pe care îl acuză că limitează dreptul la informare.
   
Halle Berry a susţinut acelaşi proiect de lege şi în luna iunie, atunci când a asistat la un alt set de audieri, la Sacramento, capitala statului California. Atunci, actriţa a spus că fiica ei se teme de multe ori să meargă la şcoală din cauza paparazzilor.
   
"Acei oameni veneau acolo cu aparatele lor foto, luau şcoala cu asalt şi îi înconjurau pe copii, doar pentru a obţine o fotografie", a declarat Halle Berry. "Ei provoacă haos, frică, copiii şi părinţii lor sunt îngroziţi, oamenii încep să ţipe, toată lumea se calcă pe picioare, însă ei spun că nu au nimic de-a face cu asta".
   
Proiectul de lege trebuie să treacă de încă o comisie înainte de a fi eventual propus la vot în Camera Reprezentanţilor şi în Senatul din California. În cazul în care va fi adoptată, promulgarea legii se va afla în mâinile guvernatorului Jerry Brown, care dispune de un drept de veto.
   
Halle Berry, în vârstă de 46 de ani, s-a căsătorit luna trecută cu actorul francez Olivier Martinez, cu care aşteaptă un copil. Actriţa americană are deja o fiică în vârstă de cinci ani, Nahla, cu fostul ei partener de viaţă, modelul canadian Gabriel Aubry.
   
Jennifer Garner, în vârstă de 41 de ani, este căsătorită cu actorul Ben Affleck, cu care are trei copii: fiicele Violet Anne, născută pe 1 decembrie 2005, şi Seraphina Rose Elizabeth, născută pe 6 ianuarie 2009, şi un fiu, Samuel, născut pe 27 februarie 2012.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close