Antena 3 CNN Life Familie Gesturile prin care îi îndepărtezi pe cei dragi de lângă tine

Gesturile prin care îi îndepărtezi pe cei dragi de lângă tine

Gesturile prin care îi îndepărtezi pe cei dragi de lângă tine
27 Apr 2015   •   08:28

Daca simti ca persoanele dragi te-au lasat de izbeliste, in repetate randuri si in mai multe perioade din viata ta, se prea poate ca vina sa nu le apartina lor, ci tie. Propriul comportament poate fi cauza singuratatii tale!

Dincolo de anumite circumstante si intamplari care favorizeaza singuratatea in viata ta fara sa ai nicio vina, deseori majoritatea evenimentelor si, mai cu seama, consecintele lor, sunt generate de propriul mod de a reactiona la probleme, intamplari, situatii diverse. Comportamentul fiecaruia in fata evenimentelor bune sau rele din viata favorizeaza legarea si mentinerea unor relatii de prietenie, amoroase sau de rudenie trainice sau, dimpotriva, pierderea lor. Pentru a evita perioadele de singuratate, uneori dureros de lungi, fiecare ar trebui sa-si revizuiasca comportamentul pentru a descoperi daca prin actiunile sale nu-i indeparteaza, de fapt, pe cei dragi de langa el. Daca simti ca te afli si tu in aceasta situatie, ar fi bine sa-ti revizuiesti la randul tau comportamentul. Iata care sunt principalele gesturi care determina oamenii sa se indeparteze de tine!

Esti un "coleg de camera" groaznic

Indiferent ca stai cu un prieten, cu partenerul de cuplu sau cu alte persoane, mai toti trecem prin perioade in care suntem "colegi de camera", "colegi de apartament" cu cineva. Insa, in momentul in care mai multe persoane cu care ai impartasit traiul in aceeasi casa decid sa-si ia talpasita, fara a evolua in mai bine din perspectiva locativa, se prea poate sa fuga de tine, nu neaparat de casa in sine. Daca ai dificultati in a mentine o relatie de comunicare decenta cu persoana cu care locuiesti, avand vesnic parte de discutii aprinse, nemultumiri si frustrari, s-ar putea ca aportul tau in casa sa fie insuficient, deseori chiar deranjant, motiv pentru care ar trebui sa-ti revizuiesti implicarea in "traiul in doi/trei", indiferent daca vorbim de un prieten cu care locuiesti sau chiar de partenerul de cuplu.

Ai pretentii exagerate

A-ti seta standarde inalte este, de regula, un lucru benefic care te ajuta sa evoluezi. Dar una e sa incerci sa faci si sa primesti tot ce-i mai bun si alta e sa vii vesnic cu critici la adresa persoanelor dragi din viata ta, indiferent ca este vorba de iubit/a, de parinti, de prieteni apropiati sau de colegi de serviciu. In momentul in care, in mod constant, desconsideri actiunile unei persoane din jurul tau, poate chiar pe ea insasi, invariabil aceasta se va indeparta de tine. Asa ca renunta la pretentiile exagerate pe care le ai de la ceilalti daca nu vrei sa ramai singur/a!

Citeste continuarea pe Lyla.ro

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close