Antena 3 CNN Life Oameni Când ultraşii devin buni samariteni. Suporterii lui Spartak Moscova au strâns 500.000 de ruble pentru un fan de 102 ani (VIDEO)

Când ultraşii devin buni samariteni. Suporterii lui Spartak Moscova au strâns 500.000 de ruble pentru un fan de 102 ani (VIDEO)

Când ultraşii devin buni samariteni. Suporterii lui Spartak Moscova au strâns 500.000 de ruble pentru un fan de 102 ani (VIDEO)
30 Mar 2015   •   14:46

Suporterii echipei de fotbal Spartak Moscova nu sunt unii dintre cei mai cuminţi din Rusia. Ba din contră, am putea spune, având în vedere confruntările violente şi frecvente, din plină stradă, cu forţele de ordine sau cu susţinătorii echipelor adverse.
Unul dintre cele mai radicale grupuri din peluza moscovită afişează frecvent la meciuri simboluri naziste, admonestează verbal şi aruncă cu obiecte în jucătorii de culoare şi are în repertoriu sloganuri rasiste.

De data aceasta însă, ultraşii au făcut ceva cu adevărat onorabil, încercând să îşi spele cât de cât imaginea de băieţi răi.

Otto Fischer, un bărbat în vârstă de 102 ani, veteran al celui de-al doilea Război Mondial şi fan al celor de la Spartak, a fost recent jefuit în propria casă de către un hoţ care s-a dat drept angajat al serviciilor sociale. El a reuşit să fugă cu economiile de-o viaţă ale bătrânului, pa care l-a lăsat sărac lipit.

Suporterii şi jucătorii lui Spartak Moscova au aflat stupefiaţi ştirea şi au decis să îi întindă o mână de ajutor longevivului fan al echipei.
Clubul a donat o sumă impresionantă de bani, iar suporterii au lansat o campanie online de ajutor financiar, destinată bătrânului. În total s-au strâns 500.000 de ruble, mult peste aşteptările iniţiale.

Fischer a fost invitat să facă un tur de onoare al noului stadion şi a urmărit din lojă meciul cu cei de la Dinamo Moscova. De asemenea, o parte din încasările acestei partide a fost donată în contul bătrânului.


×
Subiecte în articol: ultrasi suporteri fotbal
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close