Antena 3 CNN Life Oameni "Înainte să mor, vreau să..." Povestea peretelui care a adunat speranţele oamenilor

"Înainte să mor, vreau să..." Povestea peretelui care a adunat speranţele oamenilor

"Înainte să mor, vreau să..." Povestea peretelui care a adunat speranţele oamenilor
Sursa foto: Foto: Civic Center/ Candy Chang
26 Iul 2012   •   13:59
După ce a pierdut o fiinţă dragă, artista Candy Chang a început să-şi stabilească priorităţile în viaţă şi a vrut să-i ajute şi pe alţii să facă acest lucru. A dorit să afle care sunt dorinţele semenilor ei.

Cu ajutorul unor prieteni, Candy a transformat peretele unei case abandonate din New Orleans într-o tablă pe care oamenii să-şi poate scrie, cu cretă, dorinţele.

Artista a scris pe peretele casei următorul mesaj: Înainte să mor vreau să...”, apoi trecătorii au completat spaţiul cu dorinţele şi aspiraţiile lor.



La numai o zi de la lansarea acestui proiect, peretele casei se umpluse cu mesaje.

Speranţele, dorinţele şi visele oamenilor au făcut-o pe artistă să râdă, să plângă şi au consolat-o pentru pierderea sa.


Peretele iniţial a fost creat la începutul anului 2011. Între timp, clădirea respectivă a fost cumpărată şi transformată într-o casă primitoare.



Chiar şi aşa, proiectul a căpătat amploare şi a devenit cunoscut în toate colţurile lumii. Comunităţi din Mexic, Olanda, Australia, Kazahstan şi Canada au adoptat ideea şi au dezvoltat-o.

Scopul acestui proiect a fost ca oamenii să realizeze ce este cu adevărat important pentru ei, ce contează cu adevărat în viaţă.

Candy Chang este artist, designer şi co-fondator al studioului Civic Center.






×
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close