Antena 3 CNN Life Oameni Omul care GUVERNEAZĂ Universul a făcut un gest uluitor. "În mintea mea am descoperit eternitatea. De ce aş alerga după..."

Omul care GUVERNEAZĂ Universul a făcut un gest uluitor. "În mintea mea am descoperit eternitatea. De ce aş alerga după..."

Omul care GUVERNEAZĂ Universul a făcut un gest uluitor. "În mintea mea am descoperit eternitatea. De ce aş alerga după..."
de O.P.    |    24 Sep 2012   •   07:41

Pentru unii talentul înseamnă înclinaţiile artistice spre pictură, muzică sau teatru. Însă pentru oamenii ca el, arta şi talentul se materializează într-un singur cuvânt: matematica. Rusul Grigori Perelman este singurul om din lume care a rezolvat una din problemele matematice despre care se credea a fi fără soluţie - Conjectura lui Poincaré.

Matematicianul a povestit într-un interviu că a reuşit să rezolve această problemă pe când încerca să înţeleagă cum a reuşit Iisus să meargă pe apă. "Nu există probleme pe care nu le putem rezolva, există doar probleme dificil de rezolvat", a mai spus Perelman într-un rar interviu acordat unei companii cinematografice.



Vorbind despre amintiri din timpul şcolii, solitarul savant, care a refuzat până de curând să comunice cu presa, a spus că dorea să explice legenda lui Iisus. "Vă aduceţi aminte de legenda biblică despre Iisus care mergea pe apă. Trebuia să calculez viteza cu care mergea pentru a nu cădea în apă", a explicat acesta. Având în vedere că "legenda încă există, înseamnă că nu m-am înşelat", a continuat acesta. "Un copil învaţă lucruri încă de la naştere. Dacă braţele şi picioarele pot fi antrenate, de ce nu am putea antrena şi creierul", a întrebat acesta.

El a mai explicat că a refuzat un premiu de 1 milion de dolari acordat anul trecut de Clay Mathematics Institute (CMI) pentru rezolvarea conjecturii lui Poincaré pentru că ştie "cum să guvernezi Universul". "Ştiu cum să guvernez Universul. De ce ar trebui să alerg după un milion", a spus acesta.

Matematicianul în vârstă de 44 de ani locuieşte cu mama sa într-un cartier mărginaş din Sankt Petersburg şi a refuzat în numărate rânduri să se mute din apartamentul mizer în care trăieşte.


×
Parteneri
Benzina și motorina se scumpesc considerabil de la 1 iulie!
x close