Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Antonescu: Este de dorit ca Ministerul Finanţelor să revină liberalilor, dacă USL va câştiga parlamentarele

Antonescu: Este de dorit ca Ministerul Finanţelor să revină liberalilor, dacă USL va câştiga parlamentarele

Antonescu: Este de dorit ca Ministerul Finanţelor să revină liberalilor, dacă USL va câştiga parlamentarele
Sursa foto: Foto: Mediafax
02 Dec 2012   •   09:43

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, copreşedinte USL, a declarat, într-un interviu acordat agenţiei Agerpres, că, din punctul său de vedere, este de dorit cu prioritate ca Ministerul Finanţelor să revină liberalilor în situaţia în care Uniunea va câştiga alegerile parlamentare din 9 decembrie.
   
El a subliniat că PNL are variante atât pentru Ministerul de Finanţe, cât şi pentru Ministerul Sănătăţii, în contextul în care  actualii deţinători ai portofoliilor - Florin Georgescu şi, respectiv, Raed Arafat - au anunţat că nu doresc să mai facă parte din viitorul Executiv USL, însă nu a dorit să dea nume pentru aceste ministere.
   
'Nu ducem lipsă de variante, nu vă pot spune nume acum sau nu vreau să vă spun un nume acum, pentru că nu este normal să rostesc public prea multe nume înainte ca discuţia despre structura Guvernului să fie gata, ca împărţirea responsabilităţilor între partide, pe ministere, să fie gata şi înainte ca premierul să aibă un cuvânt de spus în legătură cu aceste lucruri. PNL este interesat şi pregătit cu variante, dacă va fi cazul, pentru amândouă dintre aceste ministere şi, din punctul meu de vedere, este de dorit cu prioritate ca Ministerul Finanţelor, de pildă, să revină PNL', a afirmat Antonescu.
   
Liderul liberalilor a susţinut şi că PNL este pregătit să dea un premier, dar a punctat însă că nu este cazul.
   
'PNL este pregătit să dea nume pentru orice portofoliu şi evident că PNL, care va fi, fără îndoială, unul dintre cele mai importante partide parlamentare, ar putea avea variante şi pentru premier. Nu este cazul acum şi nu este niciun dubiu în legătură cu asta, deoarece PNL este angajat într-o alianţă politică în care a stabilit că premierul va aparţine PSD, şi anume va fi preşedintele PSD, Victor Ponta. Noi am făcut şi înainte de campania electorală şi în campania electorală acest anunţ, angajament public şi nimănui, sper din PNL, în niciun caz mie nu-mi trece prin cap să păcălesc alegătorii a doua zi după ce am spus nişte lucruri foarte clare. Deci, nu este cazul acum. PNL va face parte dintr-un guvern condus de premierul Victor Ponta', a reiterat Crin Antonescu.
   
În ipoteza 'pur teoretică' în care preşedintele Traian Băsescu ar nominaliza un prim-ministru liberal, preşedintele PNL spune că cel propus ar ieşi în afara partidului. 'Eu nu cred că există niciun membru al PNL care să accepte o asemenea nominalizare din motivul pe care vi l-am spus şi ca atare o asemenea ipoteză mi se pare nu imposibilă, dar cu totul şi cu totul improbabilă. Dacă aşa ceva s-ar întâmpla, admiţând pur teoretic, este evident că acel om care ar accepta mandatul din partea lui Traian Băsescu ar ieşi în afara hotărârilor pe care PNL, într-un congres, le-a luat, ar ieşi în afara angajamentelor pe care PNL şi USL le-a luat faţă de milioane de români şi în felul acesta ar ieşi în afara partidului', a spus liberalul.
   
Crin Antonescu consideră că structura viitorului Guvern USL ar trebui să fie cât mai puţin costisitoare.
   
'Cred că trebuie să avem o structură a Guvernului cât mai puţin costisitoare şi capabilă să dea cât mai multă responsabilitate şi capacitate de acţiune fiecărui ministru. În sensul acesta, ideea premierului de a încerca o diversificare sau o compatibilizare a structurii guvernamentale din România cu structura Comisiei Europene este o idee corectă, în măsura în care nu sporeşte cheltuielile publice şi în măsura în care delimitează mai precis responsabilitatea fiecărui ministru. Dacă premierul va face o propunere care să răspundă acestor două criterii o voi susţine', a afirmat preşedintele PNL.
   
Liderul liberalilor a adăugat că toţi miniştrii PNL din actualul Cabinet Ponta s-au achitat de misiunea lor într-un 'mod mulţumitor', arătând că este posibil ca unii să nu se mai regăsească în viitorul Executiv.
   
'Este posibil ca unii dintre ei să nu se mai regăsească, posibil, pentru că vom discuta despre o altă structură de Guvern, dar nu este deloc exclus ca toţi miniştrii actuali să facă parte din viitorul Executiv', a spus Antonescu.

×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close