Antena 3 CNN Politică Antonescu: Iohannis va asigura interimatul la şefia PNL, dacă în 2014 ajung la Cotroceni

Antonescu: Iohannis va asigura interimatul la şefia PNL, dacă în 2014 ajung la Cotroceni

Antonescu: Iohannis va asigura interimatul la şefia PNL, dacă în 2014 ajung la Cotroceni
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    01 Mar 2013   •   12:24

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, susţine că primarul Sibiului, prim-vicepreşedintele PNL Klaus Iohannis, va putea asigura, din 2014, conducerea interimară a partidului la alegeri, dacă el va ajunge la conducerea ţării.

Crin Antonescu spune că astfel există garanţia că în interioul partidului nu izbucneşte un război de succesiune şi oamenii importanţi din formaţiunea politică au înţeles că este o soluţie în beneficiul PNL.

"Până la urmă e limpede, prezenţa lui Klaus Iohannis în acea funcţie succesorală, ca să spunem aşa, la o adică ne oferă garanţia de care avem toţi nevoie că nu izbuneşte prematur un mic război de succesiune. Sigur că dacă lucrurile se vor întâmpla aşa, în deplină ordine şi stabilitate şi cu toate formulele democratice, e o situaţie de interimat în care Klaus Iohannis ar fi preşedinte şi sigur că un Congres după aceea, cu considerentele pe care le vor avea cei de atunci vor lua o decizie. Nu se împiedică de Klaus Iohannis cineva", a explicat Antonescu, potrivit Mediafax.

Liderul PNL a precizat că prima dată când i-a propus lui Klaus Iohannis să intre în partid a fost în 2010, însă a revenit cu această propunere anul acesta. Antonescu a mai susţinut că între el şi primarul Sibiului nu a existat o "negociere", ci o singură discuţie, în care Iohannis s-a arătat interesat să cunoască responsabilităţile pe care le va avea, precum şi situaţia regionalizării în ceea ce priveşte Sibiul.

Totodată, Antonescu a precizat că principalul motiv politic pentru care i-a propus lui Iohannis intrarea în PNL a vizat obţinerea unui număr mai mare de voturi pentru PNL în Transilvania.

Pe 20 februatie, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a anunţat că se înscrie în PNL. "Începând de astăzi sunt membru al PNL", a declarat Klaus Iohannis.

Iohannis: Nu exclud funcţia de premier. Antonescu: Îl consider potrivit şi de preşedinte al României




×
Subiecte în articol: Crin Antonescu Klaus Iohannis
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close