Antena 3 CNN Politică Băsescu: Declaraţia lui Putin este un mesaj pozitiv

Băsescu: Declaraţia lui Putin este un mesaj pozitiv

Băsescu: Declaraţia lui Putin este un mesaj pozitiv
de M.T.    |    16 Ian 2014   •   21:25

Declaraţia preşedintelui rus Vladimir Putin, care a spus că îşi doreşte „o cooperare mai consistentă” cu România, reprezintă un mesaj pozitiv, a afirmat Traian Băsescu, în timpul unei declaraţii de presă la Palatul Cotroceni.

„Declaraţia preşedintelui Putin este un mesaj pozitiv. Cred că este pasul următor după ce la nivelul CSAT-urilor celor două state s-a semnat un acord de cooperare pe probleme de securitate, antiterorism, prevenirea atacurilor cibernetice şi aşa mai departe”, a spus Băsescu.

„Poate fi un pas înainte şi eu sunt convins că problema Moldovei trebuie discutată şi cu Moscova, nu numai cu Bruxelles-ul, dar primii care trebuie s-o discute cu cărţile pe masă şi fără complexe sunt politicienii de la Chişinău”, a continuat preşedintele.

De altfel, în ceea ce priveşte problema Transnistriei, Băsescu este de părere că „cel mai puternic element de negociere este Chişinău-Moscova”.

Prezent în studioul emisiunii Subiectiv, Sorin Roşca Stănescu consideră că declaraţia făcută de Vladimir Putin „este cea mai serioasă din punctul de vedere al colaborării pe care a făcut-o un vârf al politicii de la Moscova în ultimii 23 de ani” şi nu crede că aceasta „i-a fost adresată domnului Băsescu, ci guvernului român”.


×
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close