Antena 3 CNN Politică Băsescu: Proiectul de revizuire a Constituţiei este finalizat. După Paşti ar putea fi trimis Parlamentului

Băsescu: Proiectul de revizuire a Constituţiei este finalizat. După Paşti ar putea fi trimis Parlamentului

Băsescu: Proiectul de revizuire a Constituţiei este finalizat. După Paşti ar putea fi trimis Parlamentului
Sursa foto: Foto: INTACT Images
17 Apr 2011   •   14:37

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la Covasna, că proiectul de revizuire a Constituţiei a fost finalizat şi că după Paşti acesta ar putea fi trimis Parlamentului, informează Mediafax. Totodată, şeful statului şi-a exprimat speranţa că odată cu alegerile locale din iunie 2012 va avea loc şi referendumul privind aprobarea noii Constituţii.
   
"Echipa care a lucrat a făcut câţiva paşi înainte. Dincolo de a reflecta la rezultatul referendumului, în articole din Constituţie au fost introduse şi modificări care vizează punerea în aplicare sau clarificarea unor prevederi constituţionale, care au fost deja explicate prin decizii ale Curţii Constituţionale, ca să nu mai fie ambiguitate la unele dintre articole" a declarat şeful statului, duminică, într-o conferinţă de presă în staţiunea Covasna.
   
El a precizat că a venit în staţiunea Covasna în căutarea unui "loc liniştit" în care să stea şi să înţeleagă foarte bine toate modificările aduse Constituţiei, astfel încât după sărbători proiectul să poată fi trimis Parlamentului.

 

   
"De vineri până duminică am căutat un loc liniştit în care să pot să stau să înţeleg foarte bine toate modificările făcute în aşa fel încât după sărbători să putem trimite proiectul de Constituţie în procedura legală către Parlament, adică un aviz al Consiliului Legislativ, un aviz al Curţii Constituţionale şi transmiterea către Parlament. Plecând de la premiza că intenţia, în cazul în care Parlamentul va fi de acord cu punerea în aplicare a rezultatelor referendumului, şi sper aici să fim cu toţi responsabili legat de ce înseamnă obligaţia de a răspunde unui vot dat de populaţie, deci în aşa fel încât, odată cu alegerile locale din iunie 2012, să poată fi făcut şi referendumul pentru aprobarea noii Constituţii şi alegerile legislative să vizeze intrarea într-un ciclu electoral aşezat pe noua Constituţie", a afirmat preşedintele.
   
Traian Băsescu a subliniat că nu doreşte să intre în detalii pentru că proiectul va deveni public în momentul în care pleacă pe circuitul legislativ, undeva în prima decadă a lunii mai. 
   
Preşedintele Traian Băsescu se află, de vineri seară, într-o vizită privată în staţiunea Covasna, unde a fost cazat la vila de protocol.
   

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close