Antena 3 CNN Politică Bloggerii din Giurgiu, ameninţaţi: "Deranjaţi pe cine nu trebuie"

Bloggerii din Giurgiu, ameninţaţi: "Deranjaţi pe cine nu trebuie"

Bloggerii din Giurgiu, ameninţaţi: "Deranjaţi pe cine nu trebuie"
Sursa foto: Foto: Giurgiu-net.ro
09 Aug 2010   •   13:17

Cei care scriu pe online se pare că au început să deranjeze structurile de putere şi în provincie. Antena3.ro a primit o sesizare de la blogul Giurgiu-net.ro, o platformă unde scriu mai multe persoane din judeţ, prin care sunt acuzate presiuni "din partea puterii" asupra celor care activează aici.

"Unele informaţii postate aici au deranjat persoane grele ale judetul Giurgiu, din partidul aflat la putere, care, prin interpuşi, au început să transmită ameniţări de genul: voi avea eu grijă de voi sau aveţi grijă ce scrieţi voi pe acolo că derajaţi pe cine nu trebuie direct către autori, precum si e-mail-uri trimise de pe adrese fictive pe adresa de e-mail a blogului cu ameniţări de genul: Veţi fi târâţi prin procese şi veţi ceda cu dreptatea voastră în mână cu tot!", se arată în sesizarea bloggerilor din Giurgiu.

Mai mult, ei oferă şi un caz concret de ameninţare direct la sursă: "Colegul nostru Dumi (Mihai Dumitrescu), cel care administrează din punct de vedere informatic blogul, a primit telefoane anonime prin care a fost certat pentru că permite autorilor să se exprime liber şi i-au fost transmise ameninţări voalate fără însă să spună un nume al vreunei persoane deranjate ci numai că este vorba de cei de la putere".

Pe platforma Giurgiu-net.ro au apărut în ultima vreme articole despre instituţiile din judeţ, printre care informaţii despre licitaţia privind concesionarea pieţei din oraş sau lista cu ANL-urile repartizate în Giurgiu.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Giurgiu
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close