Antena 3 CNN Politică CHIUL pe bani grei. Un parlamentar munceşte 10 ore într-o săptămână

CHIUL pe bani grei. Un parlamentar munceşte 10 ore într-o săptămână

CHIUL pe bani grei. Un parlamentar munceşte 10 ore într-o săptămână
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    05 Apr 2014   •   09:53

Într-o săptămână de lucru, un parlamentar stă la serviciu cel mult 10 ore, în  total. Joi şi vineri, zile rezervate fie pentru comisiile parlamentare, fie pentru activitatea în teritoriu, deputaţii şi senatorii sunt de negăsit. Nici în Parlament, nici în colegiile în care au fost aleşi de cetăţeni.


În primele zile ale săptămânii, deputaţii şi senatorii pot fi văzuţi pe holurile din Parlament, pentru câteva ore, dar, începând de miercuri, aceştia devin de negăsit.

Dacă un cetăţean are nevoie de cel pe care l-a votat pentru a-i reprezenta intersele în Parlament, îi este aproape imposibil să îl găsească. 
 
Deşi deputatul primeşte aproximativ 10.000 de lei pe lună pentru biroul parlamentar, uşa la care ar trebui să vină cetăţenii din colegiu este încuiată. 
 
Atunci când a fost contactat de reporterii Antena 3, unul dintre deputaţi s-a grăbit să vină la biroul parlamentar.
 
Puţini sunt cei care la sfârşit de săptămână sunt găsiţi la birourile parlamentare, şi mai puţini cei care stau în Parlament. Toţi însă primesc bani atât pentru munca din Parlament, cât şi pentru activitatea din teritoriu.

Aproximativ şase milioane de lei sunt cheltuiţi în fiecare lună de parlamentari pentru birourile din colegiul parlamentar.

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close