Antena 3 CNN Politică Cristi Preda, despre PDL: "Dumnezeu cu mila! Ne trebuie urgent candidat pentru prezidenţiale"

Cristi Preda, despre PDL: "Dumnezeu cu mila! Ne trebuie urgent candidat pentru prezidenţiale"

Cristi Preda, despre PDL: "Dumnezeu cu mila! Ne trebuie urgent candidat pentru prezidenţiale"
Sursa foto: Foto: Intact Images/Mediafax
de M.Z.    |    03 Ian 2013   •   12:22

Eurodeputatul PDL Cristian Preda apreciază că urgenţa partidului în acest moment o reprezintă candidatul la prezidenţiale, iar aceia care nu vor să plece din fruntea partidului încearcă să-şi consolideze poziţia şi să pregătească o reconfirmare a lor, fie prin congres, fie prin "acord tacit".

Cristian Preda dă de înţeles că analiza internă din PDL în privinţa alegerilor parlamentare durează prea mult.

"În principiu, e vorba de două luni în care cei care nu vor să plece din fruntea partidului încearcă să-şi consolideze poziţia şi să pregătească o confirmare a lor, fie pe calea Convenţiei, fie pe calea unui acord tacit. sunt fraze pe care le-am auzit deja în Colegiul Director. Nu fac pronosticuri. Eu am tras concluziile şi... Dumnezeu cu mila!".

Preda nu e convins că va avea loc un congres al PDL în primăvară şi le recomandă colegilor săi să găsească urgent un candidat pentru alegerile prezidenţiale: "Nu ştiu dacă va exista cu adevărat o Convenţie. Cred că există nişte urgenţe în momentul ăsta pentru Partidul Democrat Liberal şi urgenţa cea mai clară este cea legată de un candidat la prezidenţiale. Noi tot spunem că Antonescu nu-i bun, dar lumea aşteaptă să spunem şi pe cine îi vom opune lui Antonescu!".

După eşecul înregistrat la alegerile parlamentare din decembrie 2012, PDL a avut pe 14 decembrie o reuniune a Colegiului Director la care s-a stabilit convocarea Consiliului Naţional de Coordonare (CNC) pentru 23 februarie 2013, când ar urma să se stabilească organizarea Convenţiei Naţionale Extraordinare a partidului pentru alegerea unei noi conduceri.

În şedinţa Colegiului Director, singurele demisii au fost ale lui Cristian Preda, din funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL, şi Sever Voinescu, din funcţia de vicepreşedinte al partidului.

Cezar Preda, care anunţase că demisionează din funcţia de prim-vicepreşedinte, a revenit asupra demisiei.




×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close