Antena 3 CNN Politică Dolj: Mircea Geoană, susţinut de USL, va candida la Senat pentru Colegiul Dăbuleni

Dolj: Mircea Geoană, susţinut de USL, va candida la Senat pentru Colegiul Dăbuleni

Dolj: Mircea Geoană, susţinut de USL, va candida la Senat pentru Colegiul Dăbuleni
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    11 Oct 2012   •   17:33

Senatorul de Dolj Mircea Geoană va candida la alegerile din 9 decembrie pentru Colegiul Dăbuleni, pe care îl reprezintă şi acum în Parlament, a anunţat, joi, preşedintele PSD Dolj, Ion Prioteasa.

"Candidatura senatorului Mircea Geoană a fost lămurită. El va candida sub sigla USL. Nu spusese ferm că va candida pe colegiul Dăbuleni. Acum câteva zile am avut această discuţie. Am fost cu doamna primar Lia Olguţa Vasilescu, am susţinut ca senatorul Mircea Geoană să candideze în continuare pe acest colegiu, să dăm un semnal de stabilitate şi celorlalţi doi deputaţi, Valeriu Zgonea şi Ion Călin. Aceştia sunt oamenii care au şanse maxime de a câştiga jumătate plus unu", a declarat preşedintele PSD Dolj, Ion Prioteasa, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, şi deputatul Florentin Gust îşi va păstra colegiul din Craiova pe care l-a câştigat în urmă cu patru ani. Reprezentantul PSD pe colegiul 4 de deputaţi, Florentin Gust, a revenit în PSD după ce în acest mandat a trecut şi pe la PC, dar şi pe la PDL.

De altfel, actualii parlamentari social-democraţi din Dolj îşi păstrează colegiile, cu excepţia primarului Lia Olguţa Vasilescu, în locul căreia va candida, pentru un loc în Senat pe colegiul Cetate-Filiaşi, Florea Voinea.      

Prioteasa a mai spus că, pe colegiile Cetate şi Filiaşi candidează, ca şi în urmă cu patru ani, deputaţii Claudiu Manda şi Petre Petrescu.

Colegiul senatorial în care este inclus colegiul patru de deputat îi revine preşedintelui PSD Craiova, Mihai Fifor, care va fi secondat în cursa pentru Parlament, pe lângă Gust, de deputatul PNL Ionuţ Stroe de pe colegiul 3 Craiova.

PSD mai are în portofoliu şi colegiul doi de deputat Craiova, pentru care a fost nominalizat deocamdată ex-parlamentarul Nicu Vasilescu, fost membru PRM, însă candidatul USL de aici va fi stabilit zilele următoare, mai ales că este posibil ca aici să fie chiar un membru UNPR.





×
Subiecte în articol: Mircea Geoană alegeri
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close