Antena 3 CNN Politică Gheorghe Piperea, susţinut de Ilie Năstase, Emilia Popescu şi Nicuşor Dan, pentru un post de deputat

Gheorghe Piperea, susţinut de Ilie Năstase, Emilia Popescu şi Nicuşor Dan, pentru un post de deputat

Gheorghe Piperea, susţinut de Ilie Năstase, Emilia Popescu şi Nicuşor Dan, pentru un post de deputat
Sursa foto: Foto:Agerpres
18 Noi 2012   •   15:41

Independentul Gheorghe Piperea şi-a lansat candidatura pentru un post de deputat în Colegiul 16, duminică, în cadrul unei conferinţe de presă la care au participat, pentru a-l susţine, Ilie Năstase, Emilia Popescu, Nicuşor Dan şi un membru al trupei Iris.
   
Ilie Năstase a precizat că îl susţine pe Piperea pentru că este tânăr, lucru pe care l-a apreciat ca fiind deosebit de important, în condiţiile în care în România tinerii nu sunt băgaţi în seamă şi nu sunt respectaţi, motiv pentru care părăsesc ţara.
   
Emilia Popescu a spus, la rândul său, că îşi manifestă susţinerea pentru candidatura lui Piperea pentru că ea crede în profesionişti, în oameni de succes, care vor să facă ceva şi pentru ceilalţi. "Îl susţin pe Gheorghe Piperea pentru că eu cred în profesionişti, în oameni care au succes în ceea ce fac pentru că fac bine, iar noi ducem lipsă de profesionişti în toate domeniile", a spus Emilia Popescu.
   
Nicuşor Dan a precizat, la rândul său, că îl susţine pe Piperea pentru că este un candidat independent care nu trebuie să asculte ce-i spune partidul care i-a plătit campania. "Sper să câştige şi prin asta să transmită un semnal către alţi oameni din aceeaşi categorie -  integri, profesionişti, independenţi  - să facă pasul în politică şi să creeze acea nişă de apărare a interesului public", a spus Nicuşor Dan.
   
La rândul său, candidatul independent Gheorghe Piperea a arătat că gestul său de a candidat este mai degrabă unul emoţional decât raţional.
   
"Decizia de a candida nu e una raţională, e mai degrabă emoţională, pentru că raţiunea ar trebui să-mi spună că la situaţia de pe terenul politicii româneşti e mai bine să stau deoparte", a spus Piperea.
   
El a criticat "autosuficienţa" celor doi mari poli politici care nu discută programe electorale, arătând că "seniorii politicii româneşti", instalaţi în 1990, chiar dacă au făcut un pas în spate, din motive biologice, şi-au creat moştenitori care să fie clone mai mult sau mai puţin perfecte ale lor.
   
"Sunt un avocat de succes, un avocat al cauzelor imposibile, un  profesor universitar adevărat, nu unul care am plagiat teza de doctorat, sunt profesor universitar doctor în drept la Sorbona, Paris", a mai spus Piperea, care le-a cerut susţinătorilor săi să meargă la vot şi să voteze "piperat".
   
Sloganul de campanie al lui Piperea este "Pune punct. Votează inteligent".

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close