Antena 3 CNN Politică Guvernul Ponta II a depus jurământul. Cabinetul a trecut de Parlament, cu două treimi din voturi

Guvernul Ponta II a depus jurământul. Cabinetul a trecut de Parlament, cu două treimi din voturi

Guvernul Ponta II a depus jurământul. Cabinetul a trecut de Parlament, cu două treimi din voturi
Sursa foto: Foto: Antena 3
de O.P.    |    S.T.    |    M.Z.    |    21 Dec 2012   •   21:38

Birourile Permanente reunite au decis, vineri, ca audierile miniştrilor propuşi în comisiile parlamentare să înceapă la ora 12.30, iar ora 14.00 să fie plenul reunit pentru învestirea Guvernului.

Anunţul a fost făcut de preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea. Preşedintele Camerei a menţionat că avizul comisiilor este consultativ.
  
El a spus că la plen vor fi alocate, la dezbateri, 10 secunde de fiecare parlamentar. Totodată, Zgonea a spus că îl va informa pe preşedintele ţării despre şedinţa de plen.


Update 22.15 - Preşedintele Traian Băsescu i-a felicitat pe membrii noului guvern şi le-a promis sprijinul său, în cazul în care aceştia vor avea nevoie.


UPDATE 11:13: Premierul Victor Ponta a declarat, vineri dimineaţă, că merge la Camera Deputaţilor să voteze, ca deputat, pentru ridicarea imunităţii deputatului Ion Stan. El a făcut această precizare la finalul declaraţiilor de presă susţinute după discuţiile pe care le-a avut, vineri dimineaţă, cu preşedintele Senatului, Crin Antonescu, în biroul acestuia.

Deputatul Ion Stan a declarat, vineri, în plenul Camerei Deputaţilor, că el a fost "obiectul unei înscenări judiciare prin care s-a dorit execuţia sa politică".

UPDATE: 10:45: Victor Ponta a explicat că, aşa cum a gândit el structura Guvernului şi cum va rămâne, ANAF nu are alt loc decât la Ministerul Finanţelor, CNADNR merge la ministrul pentru Proiectele de Infrastructură, în timp ce prefecţii trec în coordonarea sa directă, rămânând la Interne.

UPDATE: 10:44: Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că după şedinţa de plen a Camerei în cazul Stan, se vor reuni Birourile Permanente şi vor stabili audierile miniştrilor, iar după audieri, în jurul orelor 15-16, va avea loc plenul Parlamentului în care el va cere învestirea noului Guvern. Întrebat dacă va avea loc vineri votul de învestitură, Ponta a răspuns: "Categoric da".
  
El a mai spus că vineri seară, "târziu", noul Guvern va depune jurământul la Palatul Cotroceni.Premierul a spus că imediat după şedinţa Camerei în cazul Stan, se vor întruni Birourile Permanente, care vor stabili programul audierilor în Comisii.Ponta a adăugat că în jurul orelor 15-16 va începe plenul pentru învestitură, care va dura patru ore.

UPDATE: 10:35: Deputaţii au început, vineri, în plenul Camerei, dezbaterera privind cererea ministrului Justiţiei de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Ion Stan. Bogdan Ciucă a prezentat raportul Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor, întrunită înainte de această sesiune parlamentară. Ciucă a spus că nouă membri ai Comisiei Juridice au votat pentru încuviinţarea arestării preventive a lui Ion Stan, un vot a fost împotrivă şi 13 voturi anulate.După acest raport al Comisiei Juridice, grupurile parlamentare au început să-şi spună punctul de vedere.

UPDATE: 10:00 Liderii USL Crin Antonescu şi Victor Ponta discută în biroul preşedintelui Senatului. Întâlnirea a început în jurul orei 09.00.Ponta a intrat în biroul lui Antonescu fără a face declaraţii presei. Audierile în comisiile parlamentare ale miniştrilor propuşi în viitorul Cabinetul Ponta au fost amânate, joi, din cauza unor neînţelegi în USL, motivele având legătură, potrivit unor surse, cu atribuţiile miniştrilor şi cu subordonarea unor instituţii în Guvern.
  
Joi seară, după anunţul privind amânarea audierilor miniştrilor propuşi, au început să circule informaţii referitoare la disputele din interiorul USL legate de atribuţiile miniştrilor delegaţi.
  
Ulterior, Victor Ponta a plecat de la Parlament şi fost asaltat de jurnalişti cu întrebări referitoare la motivele disputelor, respectiv subordonarea ANAF şi trecerea Autostrăzilor la Ministerul Marilor Proiecte.
  
După plecarea lui Ponta, au apărut informaţii referitoare la iniţierea unor discuţii ale PSD cu UDMR şi cu PPDD.
  
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi seară, că nu crede că PSD a început negocieri cu UDMR sau PPDD.
  
Antonescu a declarat, joi seară, USL face bine, că PNL nu a cerut ministere în plus şi că audierile miniştrilor propuşi vor începe vineri, menţionând că nu au fost întrunite toate condiţiile, inclusiv politice, pentru ca acest lucru să se întâmple joi.

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close