Antena 3 CNN Politică Majorarea pensiilor, oprită. Guvernul decide şi neacordarea tichetelor de masă pentru bugetari până în 2014

Majorarea pensiilor, oprită. Guvernul decide şi neacordarea tichetelor de masă pentru bugetari până în 2014

Majorarea pensiilor, oprită. Guvernul decide şi neacordarea tichetelor de masă pentru bugetari până în 2014
Sursa foto: Foto: Intact Images
de N.B.    |    M.Z.    |    11 Aug 2011   •   15:52

Guvernul a decis blocarea, până în 2014, a majorării unor pensii, motivând cheltuielie suplimentare ridicate. Executivul a decis şi sistarea până în 2014 a acordării tichetelor de masă şi a primelor pentru bugetari.

În urma deciziei, s-a motivat că lipsa unui "cadru sustenabil" de aplicare a legii va creşte deficitul bugetului asigurărilor sociale de stat şi poate avea consecinţe grave în plata drepturilor sociale.

Strategia fiscal-bugetară a Guvernului pentru perioada 2012-2014, obţinută de Mediafax, relevă însă că Guvernul va amâna până în anul 2014 acordarea acestor drepturi, motivând că aceste majorări determină cheltuieli suplimentare ale bugetului asigurărilor sociale de stat cu aproximativ 865 milioane lei la nivelul unui an.

 


Daniel Constantin: Investiţiile, singura salvare de la criză

Întrebat ce părere are despre faptul că ne mai aşteaptă încă doi ani cu măsuri de austeritate, preşedintele PC, Daniel Constantin, crede că singura soluţie de salvare o reprezintă investiţiile.

"Sub administraţia Băsescu-Boc, statul român s-a tranformat într-un administrator al veniturilor la bugetul de stat. Astfel, statul în loc să devină un investitor se mulţumeşte să administreze numai ce are. Dacă ar fi avut soluţii ceva mai active în economie, să investim puţinii bani pe care îi avem, cred că s-ar fi găsit resurse şi pentru ceilalţi. Dar resursele sunt din ce în ce mai mici şi dacă vom continua cu acest guvern, vor fi şi mai mici", a declarat preşedintele PC, Daniel Constantin, la Antena 3.
 


Dendea: Greul va cădea pe oamenii simpli

Sindicaliştii spun că ei nu au ştiut de aceste măsuri ale Guvernului şi nici nu au fost consultaţi pe această temă.

"Nu am avut nici un fel de discuţii cu Ministerul Muncii sau Guvernul pe acest subiect, dar nu ne mai miră acest lucru. Se pare că politicienii noştri nu sunt în stare să găsească soluţii să ieşim din criza în care am intrat în 2007", a precizat Petru Dandea, vicepreşedinte Cartel Alfa, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

În plus, sindicalistul atenţionează că dacă politicienii nu vor găsi soluţii pentru redresarea acestei situaţii, greul va cădea pe populaţie.

"Dacă politicienii nu vor găsi soluţii reale pentru a restabili echilibrul la nivel naţional şi global, oamenii simpli sunt cei pe spatele cărora vor fi puse aceste facturi. Nu ei sunt vinovaţi, dar altcineva care să plătească nu există", a adăugat Petru Dandea.
 


Recent, ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, spunea că lucrurile sunt sub control, nu avem nevoie de alte măsuri de austeritate şi, în plus, veniturile ar fi cu 5% mai mari în 2012 faţă de 2011.

"Măsurile cuprinse în acordul cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială sunt suficiente şi noi trebuie să continuăm aceste măsuri, deci nu mai este nevoie să luăm alte măsuri suplimentare", declara, recent, ministrul Finanţelor.
 




×
Subiecte în articol: guvern tichete de masa Prime bugetari
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close