Antena 3 CNN Politică Ponta îi răspunde lui Vosganian pe tema salariilor: Dacă nu e la şedinţe, nu ştie lucrurile astea

Ponta îi răspunde lui Vosganian pe tema salariilor: Dacă nu e la şedinţe, nu ştie lucrurile astea

Ponta îi răspunde lui Vosganian pe tema salariilor: Dacă nu e la şedinţe, nu ştie lucrurile astea
Sursa foto: Foto: Agerpres
30 Mai 2013   •   15:11

Premierul Victor Ponta i-a răspuns ministrului Economiei (PNL), Varujan Vosganian, care a contestat realitatea cifrelor prezentate de Guvern, în legătură cu indemnizaţiile directorilor din companii de stat, afirmând că ministrul "nu ştie lucrurile astea" dacă lipseşte de la şedinţele de guvern, scrie Mediafax.
   
Solicitat de jurnalişti să comenteze declaraţia ministrului Economiei, Varujan Vosganian, conform căruia lista prezentată, miercuri seara, de Guvern privind indemnizaţiile directorilor din companiile de stat nu este conformă cu realitatea, premierul a răspuns: "De zece ori mai mic ? Nu ar putea să aibă de zece ori mai bună activitate ? Că...Varujan, dacă nu e la şedinţe, nu ştie lucrurile astea !".
   
Scandal pe tema salariilor nesimţite. Premierul Victor Ponta, acuzat că lansează cifre false

Ponta a adăugat că lista respectivă a fost redactată de către Ministerul Finanţelor şi includeau propuneri de indemnizaţii.
   
"Dacă sunt salarii mai mici, e foarte bine, ideea este să avem o regulă valabilă pentru toţi", a spus premierul.
   
În cazul contractelor deja încheiate, premierul a arătat că indemnizaţiile pot fi modificate doar prin impozitare, care reprezintă însă "o discuţie mai lungă".
   
Introducerea unei taxe de solidaritate aplicată bugetarilor cu venituri de peste 4.000 lei a reprezentat un subioect de discuţie între PSD şi PNL, liberalii refuzând însă taxa.
   
Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, nu a participat la şedinţa de miercuri a Guvernului, la finalul căreia a fost transmisă lista indemnizaţiilor pentru directorii companiilor de stat, el aflându-se la Bruxelles pentru discuţii în cadrul Consiliului Competitivitate despre strategia de reindustrializare a Uniunii Europene.
   

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close