Antena 3 CNN Actualitate Scandal pe tema salariilor nesimţite. Premierul Victor Ponta, acuzat că lansează cifre false

Scandal pe tema salariilor nesimţite. Premierul Victor Ponta, acuzat că lansează cifre false

Scandal pe tema salariilor nesimţite. Premierul Victor Ponta, acuzat că lansează cifre false
Sursa foto: Foto: Agerpres
30 Mai 2013   •   14:59

Val de reacţii după ce Guvernul a dat publicităţii lista salariilor nesimţite din companiile de stat. Poşta Română susţine că salariul directorului este de 5.000 de euro, plus o mie de euro pentru participarea la şedinţele Consiliului de Administraţie.

În lista Guvernului, directorul Poştei era trecut cu 14.000 de euro.

În plus, Varujan Vosganian sare în apărarea directorului Cuprumin, despre care spune că are 1.000 de euro salariu, de 10 ori mai puţin decât apare în documentul privind salariile din companiile de stat.

"Directorul general al Cuprumin a avut pe toată perioada ianuarie-aprilie un câştig mediu brut de 4.700 de lei, ide zece ori mai puţin decât suma vehiculată, iar Consiliul de Administraţie despre care se spune că încasa 1.000 de euro pe şedinţă, de fapt este plătit cu 10 lei pe şedinţă. Pentru a avea 1.000 de euro consiliul de administraţie ar trebui să se întâlnească de trei ori pe zi şi în zilele nelucratoare. Nu ştiu de unde au apărut aceste sume şi rog ca Ministerul Economiei să fie scos din această discuţie", a spus Vosganian.


Premierul Victor Ponta a prezentat, ca exemplu, într-o şedinţă de Guvern, faptul că salariile directorilor Romgaz, Nuclearelectrica şi Hidroserv ajung la 13.000-14.000 lei, Ponta spunându-le ministrului Finanţelor, Daniel Chiţoiu, şi ministrului delegat pentru Energie, Constantin Niţă, că trebuie găsită o soluţie.
 
Ponta îi răspunde lui Vosganian pe tema salariilor: Dacă nu e la şedinţe, nu ştie lucrurile astea
 
Cel mai mare salariu al directorului general dintr-o companie de stat din sectorul energetic este încasat de şeful Electrica Distribuţie Transilvania Nord, care primeşte lunar 18.000 de lei (4.100 euro), potrivit datelor prezentate de Guvern în luna aprilie.
 
Totodată, cel mai mare nivel lunar al indemniazaţiei este cel al managerului de la CN Căi Ferate CFR SA, de 14.583 euro, şi al managerului la Poşta Română, de aproximativ 14.280 euro.  

Indemnizaţiia de manager se ridică la peste 11.000 euro în cazul Electrica, la circa 10.000 euro la Nuclearelectrica, Cuprumin, Tarom şi Romatsa, la 9.500 euro în cazul CFR Marfă şi 9.100 euro pentru CFR Călători, la peste 8.500 euro în cazul CN Imprimeria Română sau Electrica Furnizare şi la peste 7.500 euro în cazul Administraţei Porturilor Maritime Constanţa.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Sărbătoarea Paştelui în lume. Tradiţii şi obiceiuri inedite, în mai multe țări
x close