Antena 3 CNN Politică Ponta vrea să SCHIMBE legea alegerilor: E o anomalie ca preşedintele să se implice în campanie

Ponta vrea să SCHIMBE legea alegerilor: E o anomalie ca preşedintele să se implice în campanie

Ponta vrea să SCHIMBE legea alegerilor: E o anomalie ca preşedintele să se implice în campanie
Sursa foto: Foto: facebook.com/victor.ponta
de M.Z.    |    22 Mai 2014   •   16:44
Premierul Victor Ponta a declarat joi, la Arad, că este nevoie de modificarea legii electorale, astfel încât să se precizeze "foarte clar" care sunt categoriile de înalţi funcţionari publici ce nu au voie să se implice în campania electorală, informează Agerpres.
 
El a comentat astfel rezoluţia Curţii Constituţionale referitoare la sesizarea pe care a înaintat-o în legătură cu faptul că preşedintele Traian Băsescu s-ar fi implicat în campania electorală, afirmând că respectă decizia acestui înalt for, care a respins miercuri acţiunea premierului.
 
"(...) Curtea Constituţională nu a spus că este constituţional ca domnul Băsescu să facă campanie. Curtea a spus (...) . Şi, atunci, soluţia la această problemă este să modificăm Legea alegerilor, să spunem foarte clar categoriile de înalţi funcţionari - începând cu preşedintele, magistraţi, poliţişti, prefecţi - care nu au voie să se implice în campania electorală", a precizat Victor Ponta.
 
Referindu-se la preşedintele Traian Băsescu, prim-ministrul a spus că i se pare "o anomalie" ca un şef de stat să se "îmbrace în tricou" şi să fie angrenat în campania electorală a unui partid. 
 
El a menţionat, însă, că o viitoare lege care să limiteze dreptul preşedintelui de a se angrena într-o campanie electorală nu i se va aplica lui Traian Băsescu, deoarece acesta se află la sfârşit de mandat.
 
"În mod sigur în ceea ce priveşte implicarea preşedintelui în campania electorală trebuie să elaborăm o lege - nu i se va mai aplica domnului preşedinte Băsescu, că dânsul îşi termină mandatul - dar vreau ca de acum încolo să nu mai avem această anomalie, pentru că e o anomalie, categoric, să vezi un preşedinte al ţării care umblă în tricou şi ţine speech-uri în campania electorală. Nu vă puteţi închipui că un alt şef de stat să facă aşa ceva. Iar explicaţia "ştiu că e imoral, dar eu tot fac campanie", când vine de la un preşedinte al României e un lucru foarte grav", a conchis Ponta.
 
Declaraţia lui Ponta vine după ce Curtea Constituţională (CC) a respins, miercuri, sesizarea Guvernului privind implicarea preşedintelui Traian Băsescu în campania electorală, formulată după ce şeful statului s-a fotografiat îmbrăcat cu un tricou PMP, alături de lideri ai acestui partid.

Preşedintele Traian Băsescu, purtând un tricou cu inscripţia "Vote for PMP" şi cu sigla acestei formaţiuni, a apărut într-o serie de fotografii realizate la malul mării, alături de lideri ai Partidului Mişcarea Populară, imaginile fiind postate pe contul de Facebook al Elenei Udrea.

Citiţi şi 
Guvernul, învins de CCR. Radu Tudor: Cererea lui Ponta a fost PROST scrisă
 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta campanie electorala CCR
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close