Antena 3 CNN Politică Preşedintele Băsescu invită separat partidele politice la consultări, începând de la ora 15

Preşedintele Băsescu invită separat partidele politice la consultări, începând de la ora 15

Preşedintele Băsescu invită separat partidele politice la consultări, începând de la ora 15
Sursa foto: Foto: presidency.ro
de M.Z.    |    06 Feb 2012   •   13:22

Preşedintele Traian Băsescu a adresat, luni, o nouă invitaţie la consultări partidelor şi grupurilor parlamentare, în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru, discuţiile urmând să înceapă la ora 15.00, pentru fiecare dintre cele şapte delegaţii invitate fiind alocate 30 de minute, informează Administraţia Prezidenţială.

"În temeiul art. 85 alin. (1) şi al art. 103 alin. (1) din Constituţia României, în conformitate cu care , având în vedere demisia prim-ministrului din această funcţie şi ţinând cont de faptul că niciun partid politic nu are majoritate absolută a locurilor din Parlamentul României, vă invit la Palatul Cotroceni, în data de 6 februarie 2012, pentru consultări în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru", se arată în textul invitaţiei.

Potrivit sursei citate, fiecare delegaţie poate fi formată din maxim 12 persoane.

Programul consultărilor va fi următorul: între 15.00 şi 15.30 - Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale; între 15.30 şi 16.00 - Partidul Conservator; între 16.00 şi 16.30 - Uniunea Naţională pentru Progresul României; între 16.30 şi 17.00 - Uniunea Democrată Maghiară din România; între 17.00 şi 17.30 - Partidul Naţional Liberal; între 17.30 şi 18.00 - Partidul Social Democrat; între 18.00 şi 18.30 - Partidul Democrat Liberal.

Premierul Emil Boc i-a anunţat, luni, pe miniştri că a decis să depună mandatul Guvernului. "Am depus mandatul deoarece nu mă agăţ de putere, pentru mine contează mai puţin dacă mai rămân în funcţie câteva luni, până la alegerile din noiembrie. Am luat decizia de a depune mandatul Guvernului pentru a detensiona situaţia politică şi socială din ţară, dar şi pentru a nu pierde ceea ce românii au câştigat: stabilitatea economică a ţării", a spus Boc.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, luni, demisia lui Emil Boc din funcţia de prim-ministru al României şi a semnat şi decretul de numire a lui Cătălin Marian Predoiu ca prim-ministru interimar.


×
Subiecte în articol: consultari partide politice
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close