Antena 3 CNN Politică Prima reacție a premierului Viorica Dăncilă după rezoluția împotriva României

Prima reacție a premierului Viorica Dăncilă după rezoluția împotriva României

Prima reacție a premierului Viorica Dăncilă după rezoluția împotriva României
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    15 Noi 2018   •   11:32

România este pregătită pentru preluarea și exercitarea cu succes a președinției Consiliului Uniunii Europene, susține premierul Viorica Dăncilă.

„Încă de la începutul mandatului, Guvernul României a inițiat și dezvoltat un amplu proces de pregătire a preluării președinției Consiliului Uniunii Europene. Programul de acțiuni este finalizat, au fost create mecanismele de lucru și au fost stabilite modalitățile de desfășurare a acțiunilor. Sunt lucruri foarte bine cunoscute atât pe plan intern cât și pe plan extern. Săptămâna viitoare vom primi vizita președintele Parlamentului Euroepean Antonio Tajani, liderilor grupurilor politice și ale altor oficiali de rang înalt de la nivel european. Vom discuta despre aspecte de interes pentru viitorul Uniunii Europene și buna gesitionare a unor dosare importante și mă refer aici la cadrul financiar multianual, Brexit, viitor Uniunii Europene post-Brexit, evoluția politicii de securitate. Avem capacitatea să dovedim partenerilor noștri europeni că România este un stat membru echilibrat și responsabil, determinat să contribuie la construirea viitorului Uniunii Europene, indiferent de abordările pur politice într-un moment sau altul.

Votul de marți din Parlamentul European este un asemenea moment și vă asigur că nu ne va abate de la obiectivele noastre. Consider rezoluția Parlamentului European expresia unor interese electorale ale grupurilor politice europene în condițiile în care sunt multe puncte, votul nu a fost despre România sau despre dreptate. Mă refer aici la respingerea amendamentelor de condamnare explicită a protocoalelor între serviciile secrete și instituțiile sistemului judiciar în condițiile în care astfel de practici sunt de neacceptat în alt stat membru al Uniunii Europene”, a declarat Viorica Dăncilă.

×
Subiecte în articol: previziuni premier viorica dancila
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close