Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Acuzaţii GRAVE în Bucureşti. Se cere DEMISIA prefectului Capitalei

Acuzaţii GRAVE în Bucureşti. Se cere DEMISIA prefectului Capitalei

Acuzaţii GRAVE în Bucureşti. Se cere DEMISIA prefectului Capitalei
Sursa foto: Foto: INTACT Images
de S.T.    |    02 Noi 2014   •   18:07

Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că solicită demisia de urgenţă a prefectului de Bucureşti, fiindcă acesta refuză să pună la dispoziţia secţiilor de votare declaraţii suficiente pe care cetăţenii să le completeze pentru a putea vota pe listele suplimentare.

"Declaraţia mea nu are legătură cu politica, nu are legătură cu partidul din care fac parte sau cu candidatul pe care îl reprezint, ci are legătură cu Constituţia şi cu respectarea unui drept fundamental. (...) Sunt mii de sesizări legate de imposibilitatea de exercitare a dreptului de vot de către cetăţeni cu drept de vot pentru că (...) Prefectura Bucureşti refuză să pună la dispoziţia secţiilor de vot declaraţii suficiente pe care cetăţenii să le completeze pentru a putea vota pe listele suplimentare", a afirmat Gorghiu, scrie Agerpres.

Ea l-a caracterizat pe prefectul din Bucureşti, Paul Nicolae Petrovan, ca fiind "cel mai incompetent" pe care l-a văzut vreodată de când este în politică.

"Cer demisia acestui incompetent. Nu vreau să se termine aceste alegeri cu prefectul în funcţie, pentru că este inadmisibil ca mii de români, indiferent cu cine ar vota, să nu poată să-şi exercite acest drept de vot", a adăugat Gorghiu.

Purtătorul de cuvânt al PNL a mai spus că juriştii ACL analizează "extrem de serios" posibilitatea depunerii unei plângeri penale împotriva prefectului din Bucureşti pe motiv că încalcă legislaţia din România, infracţiunea invocată fiind aceea de împiedicare a exercitării dreptului de vot.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close