Antena 3 CNN Politică Tolontan: Elena Udrea va fi chemată cu siguranţă la DNA pentru a da explicaţii despre gala Bute

Tolontan: Elena Udrea va fi chemată cu siguranţă la DNA pentru a da explicaţii despre gala Bute

Tolontan: Elena Udrea va fi chemată cu siguranţă la DNA pentru a da explicaţii despre gala Bute
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Aug 2014   •   18:00
Preşedintele Traian Băsescu l-a făcut "lichea" pe Cătălin Tolontan, la scurtă vreme după ce jurnalistul publica pe blogul său un articol în care spunea că este foarte probabil ca, în curând, Elena Udrea să dea explicaţii la DNA legate de gala Bute.
 
Jurnalistul Cătălin Tolontan i-a răspuns preşedintelui Traian Băsescu, printr-un text publicat pe blogul personal:
 
"În emisiunea de miercuri, 20 august, de pe B1TV, v-aţi referit la "ziarişti lichele şi oameni fără caracter". Nu m-aţi numit, dar trimiterea a fost clară. Ce să ne mai ascundem în spatele impersonalului "se semnează", "se face" şi aşa mai departe, cînd aţi indicat explicit că e vorba, printre alte companii media, "şi de Gazeta Sporturilor". Şi alţii au înţeles fix acelaşi lucru. La cîteva minute după intervenţia dumneavoastră, colega mea Mirela Neag m-a sunat aproape şocată şi mi-a spus: "Nu-mi vine să cred,  preşedintele te-a ameninţat!". De altminteri, ca proaspăt preşedinte al României, mi-aţi acordat pentru GSP unul dintre primele interviuri din presa scrisă. Apoi, în 2007, am susţinut varianta NU la referendumul de demitere. În 2009, alături de CTP, de Adrian Ursu şi de alţi jurnalişti, l-am făcut praf pe SOV la propriul lui post de televiziune, în acele fierbinţi momente de după dezbaterea finală, cînd audienţa era chiar mai mare decît la transmisia în direct! Dacă regret? Nu. Cînd veţi fi în opoziţie veţi descoperi iarăşi alte lucruri bune despre noi. Şi tot aşa."
 
Jurnalistul a explicat, în direct pentru Antena 3, în cadrul emisiunii "Ediţie de Weekend", că poziţia preşedintelui Traian Băsescu spune foarte multe lucruri despre statul român.
 
"Sper să ştie preşedintele de ce s-a supărat. Aş fi dezamăgit dacă nu ar şti. Dacă a prins un zvon şi a lansat o insinuare, în stilul caracteristic, chiar mi-ar părea rău. Pentru că asta ar spune în continuare ceva despre statul român. Despre faptul că statul român lucrează la cel mai înalt nivel cu insinuări, bârfe şi interpretări aiuristice. Poate că ştie preşedintele de ce l-am deranjat sau cu ce l-a deranjat. Pe mine nu mă deranjează ce s-a întâmplat. Am văzut acest film de atâtea ori încât nu mai am umori în această privinţă. Jurnaliştii, ştiţi foarte bine, sunt buni când scriu de adversarii tăi şi sunt răi când scriu de prietenii tăi. S-a rotit de atâtea ori acest carusel."
 
Tolontan a adăugat că Elena Udrea va fi chemată la DNA să dea explicaţii privind gala Bute. 
 
"Elena Udrea va fi cu siguranţă chemată să dea explicaţii despre gala Bute. Nu putem anticipa altceva decât ce avem pe informaţii esenţiale. Se ştie foarte clar că s-a început urmărirea penală in rem. Procurorii au mai mult decât suspiciuni că lucrurile nu s-au petrecut ... şi au spus-o foarte clar în decembrie, anul trecut. Nervozitatea Elenei Udrea şi aliaţilor săi nu este justificaltă. Problemele acestor oameni s-au mutat la DNA. Este exact ca în cazul Ridzi. Toată lumea poate să zică ce vrea la adresa noastră. Dacă cele mai mari ticăloşii spuse despre noi ar fi valide, prin reducere la absurd, asta nu schimbă cu nimic faptele făcute în gala Bute. Lucrurile sunt total separate. Nu scriem pentru preşedintele României sau pentru altcineva."
 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close