Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu: Firea să se hotărască dacă vrea să fie femeia în luna a opta sau om politic

Traian Băsescu: Firea să se hotărască dacă vrea să fie femeia în luna a opta sau om politic

Traian Băsescu: Firea să se hotărască dacă vrea să fie femeia în luna a opta sau om politic
18 Mar 2015   •   20:01

Suspectul de şantaj, Traian Băsescu a mers astăzi la Parchetul General, unde a stat doar 20 de minute şi a refuzat să dea declaraţii, atât în faţa procurorilor dar şi a presei. Este acuzat de două fapte de şantaj pentru care pedeapsa maximă este de şapte ani de închisoare.

Traian Băsescu a fost audiat miercuri la Parchetul General, în calitate de suspect, în dosarul Gabrielei Firea. Este pentru prima oară, după 10 ani, când Băsescu ajunge în faţa anchetatorilor.

Acesta s-a refugiat la sediul partidului PMP, partid care a rămas în grija fondatorului, după ce Elena Udrea a fost arestată în dosarul "Gala Bute".

"Problema Firea are două aspecte. Firea este în luna a 8-a, încerc să o tratez ca pe o femeie în situaţia ei. Firea e şi om politic. În relaţia cu mine trebuie să se hotărască dacă vrea să fie femeia în luna a opta sau om politic. Eu îi dau şansa să fie femeia în luna a opta şi îi botez şi copilul, dacă vrea", a declarat fostul preşedinte la ieşirea din sediul PMP.

"Dânsa când se prevalează de faptul că e senator în Parlament, sau alteori zice că e mămicuţă în luna a opta. Eu am toateădisponiblitate să o tartez plecând de la realitatea aceasta, care este mutl mai umană, decat aceea a doi oameni politici", a mai adăugat Traian Băsescu.

Scandalul Băsescu - Firea a început după ce fostul preşedinte, referindu-se la senatorul PSD, a spus că şi acum poate spune că aceasta este "o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist". "Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele", a spus Băsescu, pe 14 aprilie 2014.

Traian Băsescu a mai spus că îi recomandă premierului Victor Ponta să nu o ia pe "senatoarea şantajistă" Gabriela Firea ca purtător de cuvânt la alegeri pentru coaliţie, pentru că aceasta poartă ghinion bărbatului despre care spune că vrea să îl protejeze. Băsescu a ţinut totodată să amintească prestaţia Gabrielei Firea din campania pentru prezidenţiale a lui Mugur Isărescu.

Avertizarea preşedintelui venea la câteva zile după ce Gabriela Firea, membru al Comisiei Nana, a declarat că tranzacţia prin care fiica preşedintelui a pus mâna pe moşia din Călăraşi ar fi nulă.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea declaraţii
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close