Antena 3 CNN Actualitate Adrian Ursu: Cred că vom mai avea parte de nişte surprize în ultimele zile ale lui Băsescu la Cotroceni

Adrian Ursu: Cred că vom mai avea parte de nişte surprize în ultimele zile ale lui Băsescu la Cotroceni

Adrian Ursu: Cred că vom mai avea parte de nişte surprize în ultimele zile ale lui Băsescu la Cotroceni
17 Dec 2014   •   09:30
Adrian Ursu, realizatorul emisiunii "Secvenţial", la Antena 3, a opinat că preşedintele Traian Băsescu nu s-a putut abţine să facă mizerii pe final de mandat, în urma comentariilor şefului statului, de la ceremonia de învestitură a cabinetului Ponta 4. 
 
"Nu putea să nu facă el o mizerie pe final. Şi atunci a făcut-o în această dimineaţă. A început ceremonie chiar şi fără să salute pe cineva, nu a salutat pe nimeni, era venit "pe răceală" şi a continuat povestea asta cu scosul hârtiuţei. Mai ţinem minte de un caz asemănător, cu Radu Stroe, deci îi place mult cu hârtiuţe, cu bileţele roz. Foloseşte scenografie, regie, ca să arate că încă este important, este încă cel care face agenda. După 10 ani de mizerii uriaşe, noi vorbim despre mica răutate matinală a preşedintelui. Că le-a spus domnului Pop şi domnului Câmpeanu, nu este neapărat o veste. Este o veste că a nenoricit nişte milioane de oameni în aceşti 10 ani de mandat."
 
Adrian Ursu a adăugat că, probabil, ultimele zile ale lui Băsescu la Cotroceni nu vor fi lipsite de evenimente.
 
"Omul este deja incontrolabil, nu poţi să prevezi ce are de gând să facă. Ce este de remarcat în acest moment, despărţirea lui de România, după 10 ani în care a călărit-o, a umilit-o, este una care se va produce la fel de urât cum s-a şi întâmplat zi de zi acest mandat. Deci cred că vom mai avea nişte surprize, nişte detonări în direct probabil, dar cred că zilele rămase, cele cinci, cât mai are Băsescu de trăit la Palatul Cotroceni, nu vor fi obişnuite. Pentru că este greu. Pierde puterea, pierde influenţa, riscă să piardă bani şi s-ar putea să piardă şi libertatea. Îi rămân tot felul de slugoi prin diverse funcţii, banii ar trebui să îşi piardă, pentru că cei 5 milioane de euro, ce a adunat familia lui în aceşti ani, ar trebui să îi fie luaţi, pentru că sunt obţinuţi pe căi ilegale."
 
De altfel, Adrian Ursu a arătat că Traian Băsescu nu este cel mai avizat să ia apărarea educaţiei. 
 
"Este o tehnică de pus ceva în ventilator, nu este o tehnică de intimidare. Ipocrizia acestui personaj care vorbeşte despre grija sa pentru educaţie? Autorul unor acţiuni de umilire a personalului şi cadrelor didactice din această ţară. Este autorul acelor îndemnuri pentru medici şi profesori să plece din ţară dacă nu le convine. Consumăm timp şi energie pentru a vorbi despre acest personaj. 
 

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close