Antena 3 CNN Actualitate Amendă URIAŞĂ pentru centrul medical din Constanţa care a dezvăluit rezultatele analizelor unei paciente

Amendă URIAŞĂ pentru centrul medical din Constanţa care a dezvăluit rezultatele analizelor unei paciente

Amendă URIAŞĂ pentru centrul medical din Constanţa care a dezvăluit rezultatele analizelor unei paciente
Sursa foto: Foto: peoplesnewsonline.com
16 Dec 2011   •   12:24

O amendă uriaşă a fost fixată pentru laboratorul care a dat unei alte persoane rezultatele analizelor unei paciente. Direcţia de sănătate a amendat instituţia cu 200.000 de lei pentru că i-a încălcat dreptul la confidenţialitate unei paciente. Rezultatele arătau că tânăra are HIV, iar documentul nu a ajuns la pacientă, aşa cum era normal, ci la firma care o angajase.

Tânăra se angajase într-un bar din Constanţa la începutul lunii septembrie. La cererea patronului, fata şi-a făcut analizele specifice angajării, printre care şi testul HIV. Rezultatul în loc să-i fie comunicat fetei, i-a fost dat angajatorului. Reprezentanţii laboratorului spun că au demarat o anchetă internă pentru a afla exact ce s-a întâmplat.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică susţin că angajaţii laboratorului de analize au încălcat legislaţia din domeniul medical.

Tânăra a fost concediată de la locul de muncă după ce patronul barului la care lucra a intrat în posesia analizelor medicale care atestau că ar fi purtatoare a virusului HIV.

Cazul tinerei a atras atenţia autorităţiolor care au început cercetările.

Directorul unui laborator de analize a încălcat ÎN DIRECT la Antena 3 confidenţialitatea unui pacient. Vezi ce dezvăluiri a făcut

 

×
Subiecte în articol: amenda HIV SIDA
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close