Antena 3 CNN Actualitate Anunțul Bisericii Ortodoxe în privința canonizării lui Arsenie Boca

Anunțul Bisericii Ortodoxe în privința canonizării lui Arsenie Boca

Anunțul Bisericii Ortodoxe în privința canonizării lui Arsenie Boca
19 Iul 2015   •   00:54

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza a declarat, miercuri, într-un interviu acordat AGERPRES, că Biserica Ortodoxă Română nu se opune canonizării părintelui Arsenie Boca, cel supranumit de credincioși "Sfântul Ardealului".

Mai mult, mitropolitul Ardealului mărturisește că "ar fi cel mai fericit om din lume să poată să semneze și el pe actul de canonizare". ÎPS Laurențiu recunoaște că întâlnirile sale cu părintele Arsenie Boca au fost "providențiale".

Arsenie Boca este căutat tot mai mult și de tot mai mulți creștini. Unii nu au nicio reținere în a săruta copacul din vecinătatea mormântului său, unde cineva a scrijelit în urmă cu ani de zile, un semn al crucii, fără să fie nimic sfânt acolo, alții aruncă bani în pârâul ce trece prin curtea mănăstirii Prislop sau la mănăstirea Sâmbăta de Sus, unde există o fântână a părintelui, confundând astfel această fântână cu Fontana di Trevi din Roma, unde se spune că dacă arunci o monedă, ți se îndeplinește o dorință. Mitropolitul Ardealului îndeamnă însă pe toată lumea să-l caute pe Dumnezeu, căutându-l pe Arsenie Boca, așa cum acesta a lăsat scris în cărțile sale și cum le-a spus tuturor pe care i-a întâlnit, multora schimbându-le viața cu sfaturile sale.

Mai multe, pe agerpres.ro.

×
Subiecte în articol: Arsenie Boca BOR
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close