Antena 3 CNN Actualitate Anunţul privind numirea noului şef al ANAF va fi făcut în cursul serii de marţi

Anunţul privind numirea noului şef al ANAF va fi făcut în cursul serii de marţi

Anunţul privind numirea noului şef al ANAF va fi făcut în cursul serii de marţi
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    23 Apr 2013   •   16:02
UPDATE 16.00- Numele noului preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală va fi anunţat până la sfârşitul zilei de marţi, deocamdată nefiind luată nicio decizie în acest sens, a arătat, marţi, la finalul şedinţei săptămânale de Guvern, Andrei Zaharescu, purtătorul de cuvânt al Executivului.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE 20.00
- Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că a avut o discuţie cu ministrul de Finanţe legat de ANAF, o decizie urmând să fie luată marţi, el menţionând totodată că se face o restructurare a instituţiei, inclusiv prin crearea unei direcţii antifraudă, în fruntea căreia ar vrea să fie un magistrat.

"Facem o restructurare a ANAF, inclusiv prin crearea acelei direcţii antifraudă, în mod sincer doresc să aduc în fruntea acestei direcţii chiar un magistrat. În ceea ce priveşte noua conducere a ANAF, mâine, după şedinţa de Guvern, o să stabilim exact", a declarat Ponta, citat de Mediafax.

Întrebat în legătură cu Gelu Ştefan Diaconu, al cărui nume a fost vehiculat pentru preluarea postului de şef ANAF, Ponta a menţionat că este una dintre persoanele care pot ocupa această funcţie. El a precizat că a discutat cu Daniel Chiţoiu mai multe nume, dar decizia o va lua marţi.
   
Surse guvernamentale au declarat anterior că Şerban Pop a fost anunţat că va fi retras de la conducerea ANAF într-o discuţie avută, luni, cu premierul Victor Ponta, în timp ce oficiali din Ministerul Finanţelor, condus de liberalul Daniel Chiţoiu, susţin că postul ar urma să fie preluat de Gelu Ştefan Diaconu, secretar de stat în Ministerul Economiei, susţinut de PNL.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Şeful ANAF, Şerban Pop, ar putea fi înlocuit cu Ştefan Diaconu.

În data de 10 iulie 2012, Diaconu a fost numit secretar de stat în Ministerul Economiei, prin decizie semnată de premierul Victor Ponta.

Acesta este CERCETAT PENAL pentru abuz în serviciu şi înşelăciune într-un dosar deschis la Iaşi.

erban Pop a fost convocat, luni, la Guvern de către premierul Victor Ponta pentru o discuţie în care acesta a fost anunţat că va fi eliberat din funcţia de preşedinte al ANAF", afirmă surse din Palatul Victoria.



×
Subiecte în articol: Victor Ponta sedinta de Guvern
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close