Antena 3 CNN Actualitate Biserica de gheaţă de la Balea Lac, sfinţintă de un sobor de preoţi de la mai multe culte religioase

Biserica de gheaţă de la Balea Lac, sfinţintă de un sobor de preoţi de la mai multe culte religioase

Biserica de gheaţă de la Balea Lac, sfinţintă de un sobor de preoţi de la mai multe culte religioase
Sursa foto: Foto: Agerpres
30 Ian 2015   •   09:03

Credincioşii care vor să se roage într-un loc cu adevărat unic sunt aşteptaţi să viziteze biserica de gheaţă de la Bâlea Lac. Ineditul lăcaş de cult a fost sfinţit de preoţi ai Bisericii Ortodoxe şi ai Bisericilor Evanghelică, Greco-catolică şi Romano-Catolică.

Biserica a fost sfinţită de către un sobor de preoţi de la mai multe culte religioase. Zeci de oameni au luat parte la inedita slujbă.

Imediat după slujbă, turiştii au avut ocazia să se roage în biserica de gheaţă.

"Ceremonia a fost foarte frumoasă. A fost una tipică pentru România. Însă cu 5 preoţi de religii difierite a fost unică", a afirmat o turistă.

Biserica de la Bâlea Lac este construită în totalitate din blocuri de gheaţă aduse din lac. Construcţia are o înalţime de 6 metri şi o lungime de 14 metri, iar interiorul este decorat cu sculpturi religioase în zăpadă şi gheaţă.

Turiştii care vor să intre în ineditul lăcaş de cult trebuie să plătească o taxă de 10 lei. Cu acest bilet pot vizita şi hotelul de gheaţă, singurul de acest fel din sud-estul Europei.
 

×
Subiecte în articol: Balea lac
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close