Antena 3 CNN Actualitate Cât au cheltuit senatorii în 2013 pe călătorii în ţară şi străinătate

Cât au cheltuit senatorii în 2013 pe călătorii în ţară şi străinătate

Cât au cheltuit senatorii în 2013 pe călătorii în ţară şi străinătate
Sursa foto: Foto: Intact Images
19 Sep 2014   •   10:54
Vechea pasiune pentru plimbare a parlamentarilor e în fiecare an tot mai costistitoare. Peste 11,2 milioane de lei au cheltuit senatorii în 2013 pe călătorii în ţară şi în străinătate. Iar asta e nimic pe lângă banii de la buget alocaţi pentru iluminat, încălzire sau apă în clădirea Parlamentului.

Din bugetul total al Senatului pentru anul trecut, peste 10% s-au dus pe plimbările aleşilor. Mai precis, 11,2 milioane de lei. Din aceşti bani, 10,3 milioane de lei au fost cheltuiţi pe deplasările interne şi aproape 900 de mii de lei pentru cele în străinătate.

Însă, sume mai mari au fost plătite pentru întreţinerea şi funcţionarea clădirii. Peste 17 milioane de lei au fost plătiţi pentru iluminat, încălzire, apă şi salubritate.

Cheltuielile cu personalul s-au ridicat la peste 76 de milioane de lei, dintre care salariile de bază au însumat aproape 37 milioane de lei.

Bugetul Senatului pe anul 2013 a fost iniţial de peste 85 milioane de lei. Ulterior, bugetul a fost suplimentat prin două rectificări, astfel încât la sfârşitul anului a depăşit 94 milioane de lei.

 

×
Subiecte în articol: parlament
Parteneri
Momente cumplite pentru părinții Raisei, la înmormântarea fetiței
x close