Antena 3 CNN Actualitate Ce apare pe Google Earth lângă EPICENTRUL cutremurelor din Galaţi. Ce sunt acele cercuri?

Ce apare pe Google Earth lângă EPICENTRUL cutremurelor din Galaţi. Ce sunt acele cercuri?

Ce apare pe Google Earth lângă EPICENTRUL cutremurelor din Galaţi. Ce sunt acele cercuri?
de O.P.    |    08 Oct 2013   •   12:17

Fenomenul straniu al cutremurelor din Galaţi încă nu a putut fi explicat de seismologii din România. Cu toate că monitorizează non stop zona, încă nu au ieşit cu o explicaţie ştiinţifică a fenomenelor din Izvoarele, Galaţi.
Cutremurele produse la Galaţi au caracter unic în lume, iar specialiştii au luat legătura cu cercetători din străinătate pentru a afla cauze acestor fenomene, a declarat, marţi, secretarul de stat Tudor Prisecaru, precizând că în zona afectată se instalează noi echipamente de monitorizare.




Tudor Prisecaru, secretar de stat pentru Cercetare în Ministerul Educaţiei, s-a întâlnit, marţi, la Galaţi, cu prefectul judeţului, Emanoil Bocăneanu, şi cu şeful Inspoactoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, el plecând apoi în satul Izvoarele, pentru verificarea instalaţiilor de monitorizare a seismelor produse în zonă.

Prisecaru a spus că în cursul acestei zile în zona Izvoarele vor mai fi instalate alte două echipamente de monitorizare.

"Ieri (luni - n.r.) am avut o întâlnire cu toţi specialiştii de la Institutul pentru Fizica Pământului. Au prezentat nişte date preliminare şi am considerat toţi că este necesară continuarea monitorizării. Astăzi se instalează echipamente suplimentare de monitorizare. Eu mă aflu aici pentru a verifica zonele în care au fost montate aparatele şi dacă ele au fost amplasate în zonele în care am stabilit, pentru că săptămâna aceasta vom avea probabil o altă întâlnire la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi să putem eventual să analizăm datele suplimentare şi poate se va putea trage o concluzie, nu ştim încă", a declarat secretarul de stat Tudor Prisecaru.

Ce este şi mai ieşit din comun este faptul că atunci când cauţi pe Google Earth, cu datele - latitudine 45,57, longitudine 27,91, Izvoarele, Galaţi, pe ecran - pe lângă locul căutat, mai apar şi nişte cercuri concentrice care sunt cel puţin dubioase.



×
Subiecte în articol: Cutremur in Romania
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close