Antena 3 CNN Actualitate "Ce să muncesc?! Am cerşit! Făceam 500 de euro pe lună". Romii spun că se vor întoarce înapoi în Franţa

"Ce să muncesc?! Am cerşit! Făceam 500 de euro pe lună". Romii spun că se vor întoarce înapoi în Franţa

"Ce să muncesc?! Am cerşit! Făceam 500 de euro pe lună". Romii spun că se vor întoarce înapoi în Franţa
de O.P.    |    12 Sep 2012   •   05:44

Dacă voi nu ne vreti, noi vă vrem! Este mesajul transmis de romii dintr-o comună bihoreană, francezilor,  chiar înainte de sosirea în Romania a miniştrilor de la Paris, care vor să oprească exodul romilor în Franţa. În colonia din Tinca, romii cunosc bine Franţa. Au fost de mai multe ori acolo şi au făcut bani frumoşi. Cum au ştiut mai bine. Unii cu fierul vechi, alţii cu cerşitul.
 
Cu banii făcuţi prin marile oraşe ale Franţei, romii şi-au ridicat case în România. Pentru cei doi miniştri francezi care vin la Bucureşti pentru a încerca să le limiteze accesul în Franţa, romii au un mesaj:

În comuna bihoreană Tinca, aproape jumătate dintre cei 1100 de romi sunt în Franţa în căutarea unui trai mai bun, iar ceilalţi abia s-au întors de acolo. Pentru a-i convinge pe romi să rămână acasă, chiar viceprimarul din Lyon le-a facut o vizită, cu o ofertă.
 
Dar romii ştiu una şi bună. Traiul în Franţa e mai bun decât în ţara lor, aşa că le transmit francezilor să-i aştepte, pentru că se vor întoarce la ei.



×
Parteneri
Preşedintele Iranului, găsit mort în elicopterul prăbuşit
x close