Antena 3 CNN Actualitate Chinezii ar putea investi în construirea unor autostrăzi şi căi ferate de mare viteză în România

Chinezii ar putea investi în construirea unor autostrăzi şi căi ferate de mare viteză în România

Chinezii ar putea investi în construirea unor autostrăzi şi căi ferate de mare viteză în România
Sursa foto: Foto: Antena 3
01 Sep 2014   •   13:28
Chinezii ne-ar putea construi autostrăzi şi căi ferate de mare viteză.

Una din cele mai mari firme de infrastructură de transport din China vrea să construiască autostrada Piteşti-Craiova şi asteaptă decizia Guvernului României în acest sens. Este vorba despre aceeaşi companie care a participat şi la preselecţia proiectului autostrăzii Comarnic-Braşov.

Chinezii s-ar putea implica şi în constuirea unei linii ferate de mare viteză între Bucureşti - Constanţa. Investiţia ar putea fi un parteneriat public-privat, iar lucrările ar dura câţiva ani.

Premierul Victor Ponta, aflat la Beijing până miercuri, i-a invitat pe chinezi să se implice şi în construirea celor şase parcuri industriale specializate pe electronică şi telecomunicaţii pe care Guvernul vrea să le realizeze.

În această dimineaţă, premierul Victor Ponta a avut o întâlnire cu oameni de afaceri de top din China. Alături de primul ministru, la întâlnire au participat şi vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Economiei, Constantin Niţă, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, şi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Premierul urmează să semneze patru documente de o importanţă majoră pentru România.

De asemenea, chinezii investesc aproape 300 de milioane de dolari în termocentrala de la Deva-Mintia.  Contractul urmeaz
ă să fie semnat azi de conducerea Complexului Energetic Hunedoara şi de preşedintele consiliului de administraţie din China.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close