Antena 3 CNN Actualitate Cine sunt cei care au devastat centrul Capitalei? Imagini de pe camerele de supraveghere

Cine sunt cei care au devastat centrul Capitalei? Imagini de pe camerele de supraveghere

Cine sunt cei care au devastat centrul Capitalei? Imagini de pe camerele de supraveghere
Sursa foto: Foto: Intact Images
de N.B.    |    16 Ian 2012   •   18:51

La sfârşitul conflictelor de duminică noapte, centrul Bucureştiului arăta ca după un dezastru. Gherete de ziare şi staţii de autobuz distruse, magazine vandalizate, maşini incendiate şi geamuri sparte.

Bucureştiul a fost vandalizat de la Piaţa Universităţii până la Parcul Tineretului. Distrugerile provocate de proteste se întind pe şase kilometri.

247 de persoane au fost sancţionate contravenţional după protestele violente de duminică din Bucureşti, informează şeful Direcţiei Ordine şi Siguranţă Publică din Jandarmeria Română, Aurel Moise. Alţi 36 de protestatari sunt vizaţi în anchete de natură penală.

 


Ministrul de Interne, Traian Igaş, a anunţat, luni, că le-a cerut "şefilor de arme" din Ministerul Administraţiei şi Internelor care gestionează protestele să acţioneze cu "mai multă implicare, mai multă fermitate".

"Cer celor care invită anumite grupări, anumite găşti de cartier la aceste proteste să-şi asume o mare responsabilitate", a mai spus Igaş.

Ministrul a făcut la rândul lui un apel la respectarea legii.

"Legea se impune a fi respectată şi nu se negociază pentru a fi respectată. Nu putem să lăsăm ca un număr restrâns de oameni să bulverseze activităţile la nivel naţional şi cred că opinia publică nu e de acord cu aceste manifestări", a mai spus ministrul Igaş.

×
Parteneri
O nouă companie aeriană lansează zboruri interne la preţuri mici
x close