Antena 3 CNN Actualitate Cod galben de ploi, ninsori, polei şi vânt puternic. De joi sunt speranţe să apară şi soarele

Cod galben de ploi, ninsori, polei şi vânt puternic. De joi sunt speranţe să apară şi soarele

Cod galben de ploi, ninsori, polei şi vânt puternic. De joi sunt speranţe să apară şi soarele
de S.T.    |    08 Dec 2014   •   16:38

Cantităţile de precipitaţii pot atinge în următoarele 36 ore, până miercuri la prânz, 50 litri/metru pătrat în sudul ţării, cu un posibil strat de zăpadă de 15-20 centimetri şi vânt intensificat la 50-60 kilometri/oră în zona de munte şi de deal, precum şi în Moldova, dar sunt speranţe ca de joi să apară soarele, a anunţat conducerea ANM.

În ultimele patru zile, cantităţile de precipitaţii din sudul ţării au cumulat 40 litri/metru pătrat.

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a precizat, în comandamentul de iarnă reunit la Guvern, că soarele nu a mai apărut în Bucureşti de 28 zile.

"Începând cu miercuri după-amiază-joi, sunt speranţe să apară şi soarele. Avem 28 de zile de când nu a apărut soarele la Bucureşti", a spus Sandu.

El a anunţat totodată că, începînd de joi şi până în intervalul 16-20 decembrie, vor mai fi înregistrate precipitaţii mai mult în vestul ţării, sub formă de ninsori slabe.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi, ninsori, polei şi vânt puternic, valabilă de luni noapte până miercuri dimineaţă, precipitaţiile urmând să se extindă dinspre sud şi să cuprindă majoritatea zonelor.

Avertizarea a fost emisă pentru Bucureşti şi 30 de judeţe, respectiv Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Brăila, Argeş, Olt, Vâlcea, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Sibiu, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui, Galaţi şi Vrancea.

În acelaşi timp, codul portocaliu de inundaţii emis de hidrologi a fost extins, până joi la ora 14.00, în zece judeţe din sudul ţării - Mehedinţi, Dolj, Gorj, Vâlcea, Olt, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu şi Ilfov.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close