Antena 3 CNN Actualitate Consiliile locale din Harghita, Covasna şi Mureş, îndemnate să ceară autonomia Ţinutului Secuiesc

Consiliile locale din Harghita, Covasna şi Mureş, îndemnate să ceară autonomia Ţinutului Secuiesc

Consiliile locale din Harghita, Covasna şi Mureş, îndemnate să ceară autonomia Ţinutului Secuiesc
Sursa foto: Foto: Agerpres
02 Oct 2014   •   16:55

Liderii maghiari îşi continuă demersurile pentru a obţine autonomia. Consiliile locale din Harghita, Covasna şi Mureş, dominate de maghiari, vor să se reorganizeze ca unităţi de sine stătătoare pe teritoriul României, ca un prim pas în realizarea autonomiei Ţinutului Secuiesc.

30 de consilii locale au votat deja un memorandum în care se vorbeşte despre problemele "poporului secuiesc".

Acest memorandum urmeză să fie înaintat autorităţilor centrale române, Consiliului Europei, dar şi ONU.

"Demersul nostru n-are nici o problemă. Ne-a dat în judecată Prefectura, dar asta nu e o problemă pentru că vrem autonomie și o vom avea, cred eu", susţine Marton Zoltan, primarul din Ghindari, citat de riseproject.ro

"Aceste demersuri sunt legale şi reprezintă interesele oamenilor din tinutul Secuiesc care au votat şi la referendum, iar unor oficiali locali li s-a răspuns de la Bucureşti şt li s-a promis că le vor fi analizate cererile", a declarat Izsak Balazs, președintele Consiliului Naţional Secuiesc, potrivit aceleiaşi surse.
Proiectul UDMR de autonomie a Ţinutului Secuiesc nu va avea susţinere în Parlament, nefiind o iniţiativă în spirit european, a declarat liderul PSD, premierul Victor Ponta.



×
Parteneri
Motorina, o nouă ieftinire înainte de weekend
x close