Antena 3 CNN Actualitate Construcţia podului de la Căteasca, motivul audierii preşedintelui CJ Argeş la sediul DNA

Construcţia podului de la Căteasca, motivul audierii preşedintelui CJ Argeş la sediul DNA

Construcţia podului de la Căteasca, motivul audierii preşedintelui CJ Argeş la sediul DNA
Sursa foto: Foto: Agerpres
11 Sep 2012   •   13:36

Dosarul în care preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost citat, marţi, la DNA, vizează construcţia podului de la Căteasca, lucrare încredinţată firmei Zeus, ai cărei reprezentanţi sunt trimişi în judecată în dosarul în care Nicolescu a fost deferit justiţiei în 18 mai, afirmă surse judiciare, citate de Mediafax.

Conform surselor citate, lui Nicolescu i s-a adus la cunoştinţă că are calitatea de învinuit în dosarul care viza construcţia celui mai lung pod din Argeş, cel de la Căteasca.

Podul face legătura între autostrada Autostrada Bucureşti-Piteşti şi DN 7 şi a fost inaugurat în iunie 2010. Lucrarea a fost încredinţată firmei Zeus, cea care a renovat mai multe şcoli din judeţ, în baza unor acte false care ar fi atestat că acestea ar fi fost inundate.
   
Potrivit presei locale, firma Zeus a câştigat licitaţia pentru execuţia podului de la Căteasca deşi a avut cel mai mare preţ dintre cele cinci firme ofertante, respectiv 14,55 milioane de euro.
   
Firma Zeus îi aparţine lui Grigore Dobre, trimis în judecată în dosarul în care Nicolescu a fost deferit justiţiei în 18 mai. Cristina Dobre, soţia lui Grigore Dobre, este angajată a Consiliului Judeţean Argeş, fiind una dintre cele cinci persoane chemate, marţi, la audieri la DNA Piteşti.
   
Surse judiciare susţin că soluţia tehnică aprobată prin proiect ar fi fost modificată de firma Zeus SA, astfel încât costurile s-au majorat cu aproape cinci milioane de lei, bani care ar fi fost achitaţi de CJ Argeş. O parte din banii pentru construcţia podului de la Căteasca provin din fonduri PHARE.
   
Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a ajuns, marţi dimineaţă, în jurul orei 9.00, la DNA Piteşti, fiind citat de procurori pentru a-i fi prezentate învinuirile într-un nou dosar privind fraude cu fonduri europene.
   
După aproximativ 30 de minute, la DNA Piteşti a fost solicitată o ambulanţă, iar la scurt timp echipajul medical l-a scos pe Nicolescu din sediul DNA pe o targă, acesta fiind dus la Spitalul Judeţean din Piteşti, unde a fost diagnosticat cu "sindrom coronarian acut".

×
Parteneri
Benzina și motorina se scumpesc considerabil de la 1 iulie!
x close